מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לסמדריפית16/11/2010
הי סמדר,
ברצוני להתייעץ איתך.
בני בן 4 וקצת התחיל השנה גן חדש כי עברנו דירה.
בסה"כ הוא ילד חברותי ואוהב חברה אבל לא הכל הולך חלק.
יש בגן קבוצת בנים לא קטנה שיחד כבר הרבה שנים וקצת מנדים אותו.
כלומר, מדי פעם משחקים איתו אבל יכולים גם להגיד לו בפרצוף (וליד אבא שלו) שהם לא רוצים לשחק איתו כשהוא רק נכנס לגן בלי שעוד היתה אינטראקציה איתו כלל.
ההרגשה לשמוע על זה היא איומה, הוא ילד שגם בוכה בקלות ונעלב מאד מהר (רגיש) אבל הפעם הוא לא בכה רק ראו עליו שהוא מאד רוצה לבכות. זה מעליב מאד לשמוע את זה כמובן, אפילו בעלי אמר שנעלב בשבילו, אך אמר לו שזה בסדר אם הם לא רוצים לשחק איתך אתה יכול לשחק במשהו אחר ועם ילדים אחרים.
מה לדעתך התגובה הנכונה שצריך להגיד לו?
אני מזמינה אלינו הביתה פעם בשבוע ,כל פעם משתדלת שזה יהיה ילד אחר, מהגן שלו ומנסה לחבר אותו עם ילדים.
הם משחקים מאד יפה, אבל התחושה היא שזה לא מתקדם לשום מקום מעבר לפגישה אחת או שתיים.
תמיד אני צריכה ליזום (זה היה גם בגן הקודם ככה) ונראה שלהורים אחרים פחות חשוב לחבר אחה"צ את ילדיהם עם חברים מהגן.
אני מרגישה שהכל תלוי בי ובאיך שאלמד אותו להתנהג עם ילדים אחרים.וזה קצת מלחיץ אותי.
הגננת שלו היא מסוג הגננות שלא חושבות שצריך להתערב ושצריך לתת לדברים לזרום ולקרות מעצמם. היא לא בעד לחבר אותו בגן עם ילדים באופן מלאכותי וכשהצעתי לה דרכים לעשות כך, לא נראה שהתלהבה במיוחד ורק לקחה אותי לרשימת הילדים והציעה לי עם מי לחבר אותו אחה"צ.
את חושבת ששיחה עם ]סיכולוגית הגן יכולה להביא לשיפור המצב או להבנה טובה יותר מה הם הקשיים החברתיים שלו ועל מה כדאי ואיך לעבוד איתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לסמדר - תגובה
סמדר ריינר16/11/2010שלום ענת,
לפעמים אכן נוצרות קונסטלציות חברתיות לא סימפטיות, שבהן לילדים וגם לאנשים מבוגרים יש צורך להגדיר את השייכות שלהם על ידי הוצאת מישהו אחר מחוץ לשייכות הזו. זה לא נעים אבל זה קורה.
בהחלט מומלץ אם יש אפשרות כזו לבקש פגישה עם פסיכולוגית הגן, ומכאן זה יכול להתפתח למספר כיוונים, אחד מהם הוא שאולי היא תמצא לנכון להנחות את הגננת איך בכל זאת לקדם את העניינים ולהערב, אני בהחלט מאמינה שבגיל כזה יש מקום להתערב.
אפשרות שנייה אולי היא תוכל לצפות בילד שלכם כשהוא בגן ולהתרשם האם יש משהו במויומנויות החברתיות שלו שמונע ממנו השתלבות חלקה מעבר לדינמיקה בגן.
אפשרות נוספת היא שאולי היא תוכל להרגיע אתכם ולשתף אתכם בהתרשמות שלה שהמצב הוא לא גרוע בהכרח כמו שנדמה לכם.
אני למשל לא הייתי מתרשמת נורא מההערה של הילדים כלפי הבן שלכם. ילדים בגיל הזה יכולים להגיד את זה וחמש דקות אחר כך לשחק בכל זאת. מאוד ייתכן שזה מה שקורה.
קיימת אפשרות שכל כך הזדהיתם איתו ונעלבתם בשבילו, שנכתסתם קצת ללחץ סביב העניין ובגלל זה זה לא הולך, והוא כבר מזמן לא מרגיש ככה בגן אבל נוצרה דינמיקה כזו בבית ואולי שי לו מזה גם רווחים מישניים של תשומת לב ודאגה מצידכם. זו עוד נקודה למחשבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)