מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מודאגתחומימי18/11/2010
שלום רב.
אני מקווה שאני נמצאת בפורום הנכון.
ביתי בת השמונה וחצי ילדה מקסימה , יפה ומאוד מאוד רגישה.
כיום לומדת בכיתה ג. לביתי מהיותה ילדה שעירה יש גבות מאוד עבות , ובגלל גילה לא
טיפלתי לה בהן מבחינה אסטטית. בכיתה א לא היו לזה השלכות. בכיתה ב התחילו להציק לה הילדים , ובעיקר הבנים. התלבטתי והחלטתי שאני מתמקדת בחיזוק הביטחון העצמי שלה ולא מטפלת לה בזה מבחינה אסטטית.
אבל השנה הבנים מאוד מציקים לה . אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות.
נראה לי שאם אני יטפל לה בגבות המעשה ייתפס כ"הודאה" בכך שמשהו אצלה "לא בסדר".
חשבתי לחכות עם זה לחופש הגדול , אבל אני ממש חסרת אונים.
יש ביני לבין ביתי יחסים מצוינים. היא משתפת אותי בכל מה שמציק לה , והיא יודעת שאני וגם בעלי בשבילה תמיד.אני מאוד מחזקת אותה ומעודדת אותה ומבליטה בפניה את הדברים החיוביים שלה גם חיצונית וגם פנימית, אבל אני מאוד דואגת שבסופו של דבר כל השיחות שלנו איתה לא יועילו והיא חלילה תפתח דימוי עצמי נמוך.
אני ממש זקוקה לעצה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום לך,
אכן התלבטות. קודם כל כדאי לברר האם יש עוד סיבות שבגללן הילדה "זוכה" ליחס כזה בכיתה. האם היא משדרת חוסר ביטחון, האם חסרות לה מיומנויות חברתיות, האם ההתנהגות שלה "קורבנית" במידה מסויימת? וכו'. אני מעלה זאת כיוון שאם זה כך, ייתכן שטיפול בעניין הגבות לא יועיל ותיוותר רק אכזבה. הרי בכל ילד יש פגם כלשהו בדרך כלל - יש ילדים עם משקפיים, ילדים שמנמנים, וכו', בכל זאת לא תמיד לכולם מציקים, ואם מציקים אז מציקים לא רק להם. לכן חשוב לברר האם רק לה מתנכלים או שזו תופעה כיתתית וכללית שצריך להתייחס אליה בהתאם ופחות לקחת אותה אישית?בנוסף לא ציינת האם מעבר לעניין הבנים שמציקים לה יש לה חברות? האם היא "מקובלת" באופן כללי או דחויה? כי אם כן ייתכן שמדובר בבעיה חברתית יותר רחבה.
אם בכל זאת אתם מתרשמים שעניין הגבות הוא משמעותי, זה מה שגורם לבעיה, זה קורה רק לה ואין לזה קשר לבעיה חברתית יותר רחבה שלה, אין מניעה לעשות התאמות ולטפל בעניין, זו לא "הודאה" אלא הסתגלות, וכדאי לעשות זאת בצורה הדרגתית ככל הניתן או מינורית כדי שלא יהיה מאוד בולט שהיא שינתה את ההופעה שלה בגלל הלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
חומימי18/11/2010את "נגעת" בדברים נכונים.
ביתי לא מהמקובלות ביותר בקרב הבנות. היא לא דחויה אך כל הנושא החברתי לא בא לה חלק. זה משהו שהיא כביכול צריכה להתאמץ בשבילו.
אני יודעת בוודאות שהבנים מציקים לעוד ילדה מהכיתה שלה , מסיבה שלא ידועה לי.
בכלל , בכיתה יש הרבה בעיות התנהגותיות בקרב הבנים , והכיתה באופן כללי לא מגובשת.
איך אני עוזרת לה???????
דרך אגב אנחנו תושבי רמת גן. האם ידוע לך עך מפגש או חוג שיוכל לעזור לה?
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום רוחמה,
אם כך, אז זה לא לגמרי עניין הגבות. עדיין אפשר לטפל בגבות, אבל לא לצפות שזה ישנה את כל התמונה בהכרח.
אני לא מכירה "מפגש" או חוג באזור רמת גן, אבל אם תחפשו בגוגל "קבוצות למיומנויות חברתיות" ייתכן שיעלה מידע שיוכל לעזור לכם, יש כל מיני מכונים באזור המרכז שפותחים מדי פעם קבוצות כאלה זה תלוי בהיצע וביקוש בנקודת זמן נתונה.
כמו כן אפשר למצוא חוג שמשהו שהי אמ אוד טובה בו ואוהבת לעשות שיחזק את ביטחונה העצמי והיא תוכל ל"הראות" זאת גם בכיתה ולקחת כך מקום יותר טוב - כמו ספורט, ריקוד, נגינה, בישול וכדו'.
מעבר לזה, אם אתם לא מצליחים לעזור לה על ידי החיזוקים שאתם נותנים ולה ולא מוצאים קבוצה כזו בזמן הקרוב, והבעיה ממשיכה מאוד להטריד אולי כדאי לפנות לטיפול פרטני עבורה ולא קבוצתי, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)