ילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5
    מש מודאגת
    18/11/2010

שלום, אני אמא לילד בן חמש וילד בן שנה וחצי. הילד הגדול נמצא בגן חובה ובחודש האחרון יש לילד פחדים,כמו, רשמתי את הילד לחוג הוא הלך מס' פעמים ולפני כחודש לא רצה להכנס יותר לחוג רק אם אשב עימו בפנים. לגבי ימי הולדת בגן תמיד היה חופשי ביוםההולדת וכיום הוא חייב להיות איתי בקשר עין , למקרה והוא לא רואה אותי הוא מתחיל לבכות. יש לציין שמדובר בילד שעד לפני חודש היה נהנה בימי הולדת , והיה הולך לחוג בשמחה. הייתה פעילות מחוץ לגן והוא הסכים ללכת רק אם אחד מהוריו ילוו את הגן. ניסיתי לבדוק עם הילד האם משהו או מישהו מציק לו והתשובה הייתה שלילית, בדקתי עם הגננת והיא אמרה שהוא בגן בסדר גמור ופעיל כרגיל. בתקופה האחרונה הילד גם מציק לאחיו הקטן ומציק בבית. חשוב לי לציין שלא היה מקרה שהילד היה נשאר במקום לא מוכר ללא השגחה שלנו . גם לא הייתה חוויה טראומטית כלשהי שקרתה במשפחה. אודה לתשובה מה יכול להיות. אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב לי להוסיף

מש מודאגת
    18/11/2010

מדובר בילד חברותי ואהוב ויש לו חברים , הילד מתחבר מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי להוסיף - תגובה

ליאת גרוס
    18/11/2010

נסי לחשוב מה הרווח שמשיג מהתנהגות זו וחישבי אם אפשר להעניק לו מענה לצורך הזה דווקא במצבים בהם מראה עצמאות ולא כאשר מראה תלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 - תגובה

ליאת גרוס
    18/11/2010

שלום לך

את מתארת תופעה שכיחה יחסית אך יש לפעול בחכמה על מנת לא לשמר את המצב. הסוד לפתרון הוא להגן ולא לגונן. לא לתת לפחד להשתלט יותר מידי על סדר היום שלו ושלכם. לתמוך בו אבל לא לרחם ולא לשדר לו שהוא מסכן או לא מסוגל. חשוב להעביר מסר של" אני יודעת שאתה פוחד אבל אתה מסוגל". בהדרגה צריך להחזיר לו את העצמאות.
    לשבת בחוג כל פעם לפחות זמן. להישאר ביום ההולדת 15 דקות ואז להגיד שאת הולכת והוא יכול לבחור אם לבוא איתך ולהפסיד את יום ההולדת או להישאר קצת לבד ואת תחזרי לפני הסוף. כנ"ל לגבי תחומים אחרים.
    מאוד חשוב לא לשקר ולא להיעלם בלי להגיד. הכל חייב להיות בידיעתו. בנוסף חשוב לא להיכנע לפחד כלומר להיות עקביים ולא לוותר בסוף אחרי שבוכה. מצד שני יש מקום לחיבוק, הבנה וחום. תהיי עצובה יחד איתו שמפסיד חוג או יומולדת ולא נגדו ב" זו בחירה שלך, אתה סתם פחדן". הוא צריך להפסיד מהמצב יותר ממה שמרוויח.
    מקווה שהצלחתי להסביר.
    זו התמודדות לא פשוטה כהורה. אם קשה פני לליווי מקצועי.
    ואל תדאגי, אם תפעלי נכון זה יעלם באותה מהירות בה זה התחיל.(פחות או יותר)

בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו