פטפטת..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פטפטת..
    רינת
    19/11/2010

הייתי מעונינת לדעת מהו או איך אפשר לגרום לילדה לא לפטפט בשיעורים.
    בתי מדברת בשיעורים והמורה כועסת עליה , לציין שהיא בכיתה א. לאחר שיחה עם המורה לדעתה באותו היום שהילדה מדברת עליה לקבל עונש , שהיא לא תקבל דבר שהיא אוהבת או לא תצא לפארק לשחק, גם אני כשהייתי ילדה הייתה לי את אותה הבעיה של דיבורים..... בזמן השיעור ואותי היו מענישים אך כשאני מסתכלת לאחור זה עזר בדיוק ליום יומיים ואז השיגרה הייתה חוזרת אשמח לקבל עצה באיזה דרך עלי להתמודד איתה ולגרום לה להפסיק לדבר,
    תודה רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטפטת..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטפטת.. - תגובה

סמדר ריינר
    19/11/2010

שלום רינת,
    אכן עונשים לא עוזרים, עם זאת הם כן גורמים נזק והשפלה לילד.
    מדובר בילדה קטנה, שבסה"כ מתרגשת ומתקשה להכיל אירועים שונים במהלך היוםן וחייבת לדבר עליהם עכשיו. הי אלא עושה דווקא או בכוונה לאף אחד וזה לא נובע מרישעות או מחוצפה.
    אפשר להציע למורה למצוא דרכים להעסיק את הילדה ותת לה תשומת לב באופן שייתן לה הרגשה חשובה ומרכזית - למשל לתת לה תפקידים לחלק חומר בכיתה, לפנות אליה לעיתים קרובות כדי לשמור על הריכוז שלה בכיתה ולתת לה מטלות קטנות שקשורות ללימודים. דרך נוספת היא ללכת דווקא על החיזוק החיובי - כלומר לתת מדבקה או התייחסות על כל יום או שיעור שבו לא פיטפטה. את זה כדאי שהמורה תעשה ולא את. היא יכולה לבקש הדרכה מפסיכולוגית בית הספר איך עושים טבלת עיצוב התנהגות וחיזוקים חיוביים כדי להפחית התנהגות לא רצויה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו