בן חמש מתנהג מוזר חייבת ייעוץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן חמש מתנהג מוזר חייבת ייעוץ
    עדי
    19/11/2010

אשמח לשמוע דעתכן,
    בן 5 מקסים ילד שני לאח בכור בן 8.5 משפחה רגילה.גן חובה. אחרי סוכות מיד הרגשנו שמשהו עובר על הילד. בגן יש "חבורה" שהוא חלק ממנה אך: נשלט, נגרר ומופעל ע"י הדומיננטים. הוא לא מרבה בסיפורים אך מהסיפורים שלו הבנו שאין לו ברירה. דוג': הוא לא רוצה לקחת צמידים לגן כי חבר שלו יקח לו "ואם הוא לא יחזיר.." הוא מאדיר את ראשי החבורה ושהם הכי טובים "כי הם אומרים לי שאני לא יודע אז בטח שהם הכי טובים..
    ..."אני לא ישאר לשחק במשחק אם כולם עוברים משחק..מה את רוצה שאני ישאר לבד?"..
    יחד עם זאת הוא מאושר ואהוב ברמות!! כשמגיע לגן כולם מחכים לו , הוא נעים הליכות, עדין ורגיש.
    הבעיה!!!: מתום חג הסוכות הוא התחיל להשתמש בידיים שלו כל הזמן ועושה דברים מוזרים!!:
    הוא דוחף את כל כף היד שלו לפה ומשחק איתה, כוסס ציפורניים כל הזמן גם ברגיליים עד שכואב לו האזור, הוא מרטיב אגודל אצבע ואמה בפה ומתחיל להרטיב אזורים שונים בגוף: עיניים, צוואר, בטן, בולבול, שוק , ירך וכו..
    כל יום בכל מצב, גם שטוב לו וגם שפחות.
    אני חייבת לציין שהוא שוחה בבריכה, משחק כדורגל ודי פעיל, בעל דמיון מפותח יש לו טוסיק שעות לצייר ודי מקבל הרבה אהבה ומקום בבית. הגננת שותפה למצוקה שלי וביקשתי שתחבר אותו לילדים פחות דומיננטים אך ה"חבורה" הם חבריו מהעבר ודי קשה לו להיפרד מהם.
    מה עלינו לעשות. כואב לי לראות אותו מכאיב לעצמו. הוא טוען שיבש לו בגוף ולכן הוא מרטיב אותו. אני מורחת לו קרמים בלי סוף..לתת לו הרגשה שהקרם יעזור ויודעת שלא.
    לעזרתכם הדחופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חמש מתנהג מוזר חייבת ייעוץ - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2010

שלום עדי,
    נשמע שהידל אכן במצוקה. לא בטוח שזה בגלל הילדים בגן, למרות שזה מה שבולט לכם וייתכן שזה גם נכון או נכון חלקית.
    לפי המצב שאת מתארת כדאי מאוד שתפנות לעזרה מקצועית מסודרת. זה לא עניין שייפתר דרך הפורום, כאן צריך לעשות אבחנה ולראות אותכם ואת הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו