ילד בן שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחצי
    אור**
    19/11/2010

שלום,

אני אמא לילד בן שנתיים וחצי (יש לי עוד 3 בנות גדולות יותר, 15, 12, 9).

באוקטובר השנה הוא נכנס לגן חדש, וכל התקופה קודם לכן היה עם אביו בבית ולא היה במסגרת של גן...

לאחרונה החלו המון בעיות איתו וקושי מאוד גדול שלי איך להציב לו גבולות.

הוא ילד שלא יושב רגע בשקט (רק לפעמים כאשר תוכנית טלויזיה שמעניינת אותו).

התופעות החדשות שהחלו: צעקות קולניות לפתע, הוצאות רוק מהפה, בכי כאשר לא מקבל מה שהוא רוצה, והכי הכי שמפריע לי זה קסיסת ציפורניים.

השבוע האחרון התחלתי שינוי בהרגלי השינה.אני קוראת לו סיפור והוא שוכב במיטה ורק אחרי חצי שעה אני יוצאת מהחדר והוא כבר נרדם, לפני כן היו צעקות ולילות שלמים שלא היה ישן לבד, צ'יפרתי אותו במתנות בספרים חדשים וכל מיני חיזוקים חיוביים, ואיכשהו הוא מתחיל להרדם בצורה אחרת וחדשה מבעבר.

הילד כבר נגמל לפני 3 חודשים, וכעקרון גם גמול בלילה.

כששאלתי את רופאת הילדים מה לעשות כנגד קסיסת הציפורנים, אז היא אמרה לחכות חצי שנה ואז לראות מה קורה, יכול להיות שהמסגרת החדשה משפיעה עליו... ואלו תופעות של לחץ.

אני לא רוצה להשאיר את המצב כפי שהוא אחרת זה עוד יותר יחמיר ויהיה עוד יותר גרוע לגמול אותו מזה.

אודה לעצותיכם מה אפשר לעשות ? איך להציב את הגבולות הנכונים ואיך לעשות את זה בצורה הכי נכונה ושלא תפגע בילד?

צעקות וכעסים לא ממש עוזרים לו הוא עושה דווקא!

בתודה מראש
    אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2010

שלום אור,
    דווקא את כסיסת הציפורניים, שהכי מפריעה לך - תעזבי כרגע. זה לא ביטוי לחוסר גבולות, אלא לחרדה.
    את צודקת שכעסים וצעקות לא עוזרים. הורים וגם גננות מבלבלים לפעמים בין הצבת גבולות לכעס. כעס או לא שיטה להצבת גבולות, אלא דרך התנהגות שמראה לילד שההורה איבד עשתונות, במובן מסויים זה בדיוק ההיפך מהצבת גבולות.
    ייתכן מאוד שהחרדה של הילד, שמתבטאת בחוסר שקט ובכסיסת ציפורניים נובעת מחוסר הגבולות,אך היא לא ביטוי של חוסר גבולות, כי ילד משרגיש שהוריו חסרי אונים איתו, מרגיש חלש ולא מוגן ולכן הוא בחרדה. לכן הדברים שאת צריכה להגיב אליהם הם לא כסיסת הציפרוניים וחוסר השקט, אלא כשהוא בוכה - לדאוג היות עיקבית ולא לתת לו להשיג את מבוקשו בדרך הזו, כשזה לא ישתלם לו - זה ייפסק מעצמו.
    כמו כן לא להגיב בכעס ובצעקות אלא בקור רוח ובנימה נחרצת ותקיפה. פשוט להגיד לא או אסור פעם אחת. וזהו. לא לנאום, לא לצרוח ולא להתחנן ולהסביר הסברים. להיות תקיפה וברורה, ומאותו רגע להתעלם מהתגובה שלו.
    ועוד דבר. ייתכן מאוד, שמאחר ומדובר בבן הזקונים שלך, את משדרת מסר כפול, שפחות היה עם הילדים הגדולים, הווא נובע מזה שיש בתוכך חלק שאולי רוצה שהוא יישאר קטן, כי הוא האחרון שנשאר. וייתכן מאוד שזה גרום לך היות לא עיקבית איתו, ויותר מזה, ייתכן שזה גורם לך לא להניח לו לנפשו וכל הזמן "לחדור" למרחב הפרטי שלו, כביכול בתואנה של גבולות אך בעצם כי את זו שמרגישה לבד או שנגנמרו לך התפקידים פתאום. אם דפוס התנהגות זה אכן קיים, גם הוא מגביר את החרדה שלו כי הוא לא מאפשר לו להתארגן עם עצמו לבד מדי פעם.
    לכן אני מאוד ממליצה לך לגשת להדרכת הורים או לטיפול עבור עצמך, כדי שאת תוכלי לשחרר את הילד הזה ולהיות עסוקה בו קצת פחות, וגם כדי לתוכלי להציב לו גבולות ביתר עיקביות וקלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו