מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיסה לחול עם או בלי התינוק??יהל19/11/2010
שלום,
אנחנו מתכננים חופשה לתאילנד בת 10 ימים. מתבלטים אם לגרור את התינוק שלנו בן ה-8 חודשים או להשאירו עם סבים-סבתות ומטפלת שמכיר.
האם פרידה ל 10 ימים עשויה ליצור טראומות/חרדת נטישה/בעיות אחרות בהווה או בעתיד?האם יזהה אותנו לאחר 10 ימים? כיצד ניתן להקל על הפרידה? האם כדאי להשאירו בבית/בסביבה שלו או שניתן גם לשמור עליו בבית הסבים סבתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחול עם או בלי התינוק?? - תגובה
סמדר ריינר20/11/2010שלום יהל,
נסיעה ל-10 ימים ללא תינוק בן 8 חדשים מאוד מאוד לא מומלצת. אכן עלולה להיגרם טראומה. הכי רצוי שתבטלו את העניין ותדחו אותו לעוד שנה וכמה חודשים. בגיל שנתיים כבר אפשר להסביר לילד שאתם תחזרו וגם אפשר לשמור איתו על קשר באמצעות הטלפון או הסקייפ.גם אז הייתי עושה נסיעה קצרה יותר. נאמר - 5 ימים.
הבעיות שייווצרו בעקבות הנסיועת הזו יתבטאו גם בהווה וגם בעתיד. בהווה, כלומר כשתסעו ו/או מייד אחרי שתחזרו, צפויות הפרעות בשינה, באכילה, היצמדות, נסיגה התפתחותית, בכי רב, חוסר שקט, ואולי גם ביטוי גופני כגון - מחלה עם חום וכו'.
ההפרעות האלה עלולות לקחת שבועות, וייתכן גם שיהיה קשה מאוד לחזור מהן לשיגרה.
לטווח הארוך קשה להעריך את ההשפעה, אך זה בהחלט יכול לגרום לו להיות יותר חרדתי, לגרום לו לחשש ביצירת קשרים ומתן אמון וכו'.
אם בכל זאת אתם לא מוכנים לוותר, רצוי כמובן שיישאר בסביבתו הטבעית וסבא וסבתא יבואו אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסעו ותהנו
רן21/11/2010שלום
אנחנו חזרנו לפני כחודש מטיול בן 20 יום ללא הילדה (שנה ותשע).
התייעצנו לפני הטיול עם פסיכולוגית וקיבלנו דיעה הפוכה לחלוטין מזאת שהגיבה קודם.
נהננו מאוד, הסבתות באו להתגורר בביתנו במשמרות (שבוע שבוע) הילדה התחברה אליהם מאוד (כל כך נהנתה שהייתה עסוקה מדי מכדי לדבר איתנו בטלפון...). שמרנו לה על השיגרה (גן כל יום וסביבה מוכרת).
כשחזרנו היא קיבלה אותנו כאילו חזרנו מהעבודה (חיבוקים ונשיקות). היו שלשה ימים שהיא התקשתה להיפרד כשהשארנו אותה בגן ו... זהו!!! (גם אנחנו וגם היא שכחנו שנסענו)
לא יודע לגבי תינוק בן שמונה חודשים אבל אם תתאפקו שנה תוכלו לנסוע בכיף בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרן יקירי
שקד21/11/2010יש הבדל מאוד!!! גדול בין ילד בן שנה ו-9 לבין 10 חודשים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
