מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים?
    איילה
    21/11/2010

שלום,
    בני בן שנתיים וחודשיים , חברותי חכם מאוד ודעתן. אני אמא שעדיין איני עובדת למרות שהוא בגן כבר כמה חודשים. כל בוקר יש סאגה שלמה והוא אומר לי בפרוש שאינו רוצה ללכת לגן והוא רוצה להישאר בבית. בזמן האחרון כבר התחיל לומר "לא בא לי" על כל מיני דברים (תהיתי אם זה לא מוקדם מידי). אני יודעת שהוא בוחן גבולות ואני גם אמא שמאוד בגישה של לזרום עם הילד להסביר וכו'. ככה גידלתי אותו עד כה ואגב זה הוכיח את עצמו הרבה פעמים כי הוא גם ילד מאוד נבון ושפתו עשירה. הרבה פעמים שהסברתי לו דברים בצורה הגיונית הוא הסכים מיד בלי ויכוח (לנעול נעלייםבבוקר וכו'). יש לי גם חשש מסוים שאולי זה הגן עצמו למרות שכאשר אני באה לקחת אותו אני מוצאת ילד שמח ואנרגטי מאוד. איך יודעים מה הגורם ומה עושים. אנשים סביבי טוענים שאין לי מרות על הילד. אני לא מסכימה עם זה. אני יודעת שהוא כן מקשיב פעמים רבות אבל למען האמת אני חוששת וגם איני רוצה שיגדל כמו ילדים אחרים שאני מכירה שאין להם גבולות. אשמח לעצה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים? - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום איילה,
    זה לא מוקדם מדי. ייתכן שלגן יש השפעה אבל זה לא משנה. ילד אכן צריך גבולות. לא תמיד זה במקום להסביר כל דבר, יש דברים שילד צריך לקבל רק משום שהמבוגר יודע כרגע יותר טוב ממנו ומחליט עבורו. זה נותן לו ביטחון. אני ממליצה לך לבדוק את גישתך וממה היא נובעת והאם את יכולה להגמיש אותה וללמוד לתת גבולות קצת יותר ברורים בכל זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו