מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אימוץ אובייקט מעבר בגיל 3 פלוסדורית21/11/2010
שלום,
בתי בת שלוש וחצי. לפני כחצי שנה היא לפתע אימצה שמיכה ומוצץ כמקור להרגעה והתלות בהם הולכת וגוברת.
היא מצצה מוצץ מגיל שבוע וכשגדלה (בערך גיל שנה) היא השתמשה בו רק בשינה וממש לא הייתה קשורה אליו ולשמיכה היא נקשרה רק לפני חצי שנה בערך.
כיום היא מבקשת רבות או לוקחת בעצמה את המוצץ והשמיכה נשכבת ונרגעת, זה יכול לקרות מיד עם חזרתה הביתה מהגן ומהסבים ודי בסמוך לשינת הצהריים (שהיא בילתה עם מוצץ). אחרי כל מצוקה קלה, בכי קצר היא מיד רצה למוצץ ואומרת שקשה לה להירגע והיא זקוקה למוצץ.
רקע : ילדתי לפני כמעט שלושה חדשים והיא אימצה את השמיכה והמוצץ כשההריון היה בולט וידוע.
שאלתי היא : איך רצוי לנהוג - האם להגביל את השימוש בהם ול"הלחם" איתה ?
או לאפשר לה כאוות נפשה וכשהיא "תתחזק" היא תשחרר בעצמה ?
אני פשוט חוששת שאם אני ממש יאפשר היא אולי תמשיך עם זה תקופה ארוכה.
תודה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ אובייקט מעבר בגיל 3 פלוס - תגובה
סמדר ריינר21/11/2010שלום דורית,
כרגע היא צריכה את זה, זה עוזר לה. זו המהות של חפץ מעבר, לא ברור לי כל כך למה זה מפריע לך, זה נועד לזה והיא תוותר על זה מיוזמתה באופן טבעי כשלא תצטרך את זה יותר.
בהמשך, אחרי שתסתגל יותר לקושי שנובע מכך שאת פחות פנויה אליה, הייתי מציעה לה פתרונות אחרים כדי להרגע. כלומר במקום לקחת לה את המוצץ הייתי נותנת לה הכלים נוספים, כמו ליווי מילולי, לימוד הרגעה עצמית, הסחת דעת לפעילות נעימה אחרת, וכו'. כשיהיו לה דרכי הרגעה אחרות יהיה לה קל יותר לוותר על מוצץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)