בני לא מתגונן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני לא מתגונן
    אילנית
    21/11/2010

בני בן ה-6.5(בכיתה א), אינו יודע איך להתמודד במצבים בהם הוא מותקף מילולית/פיזית ע"י ילדים אחרים בני גילו ואף קטנים קמעה ממנו. אתן דוגמא:
    היום למשל ילד שגדול ממנו בשנה הושיט לו את היד ואמר לו בוא אני אעשה לך סלטה" (דבר שקרה כבר בעבר) בני נשמע לו(למרות שידע מה הוא הולך לעשות לו) ובא, והילד שם לו רגל הפיל אותו. הבן שלי לא אמר לו כלום ואפילו לא הראה לו שהוא כועס או נעלב ממנו. הוא פשוט קם והלך.
    אני כמובן צרחתי על הילד. המקרה הכעיס אותי וממש ממש זעמתי, חשבתי שאני הולכת להתפוצץ. זה לא המקרה היחיד. בבי"ס למשל הוא התמודד עם מקרה כזה ע"י זה שהלך לספר למורה.
    הוא לא יודע להתמודד למרות שאני ובעלי הסברנו לו הרבה פעמים על הגנה עצמית למשל, או על פניה בטון רציני שאומר "בלי ידיים" או משהו מעין זה.
    זה פשוט לא הולך.
    בעליח למשל כשהוא שומע על המקרה זועם כמוני ואפילו אומר לו שהוא צריך להרביץ ולהחזיר, אני מצידי לא רוצה להגיד לו לנהוג כך כי בביה"ס למשל מאוד מקפידים ומענישים ומשעים. וגם בגלל שמאז שהוא קטן אני תמיד העברתי לו מסר שאסור להרביץ וכנראה שהקפדתי יותר מדי, כי זה חוזר אליי כמו בומרנג ואני מרגישה אשמה למצב(בעלי רומז לי שזה המצב)
    מה אני עושה? המצב בלתי אפשרי! למה הוא מתנהג ככה? לא אכפת לו מעצמו?
    (יש לציין שאם אחותו עושה לו משהו או נותנת לו מכה הוא מחזיר, אבל הוא לא אלים-לשמחתי....)(יש לציין שהוא היה עד לפני חצי שנה במשך שנתיים וחצי! בקארטה וזה לא עזר)
    אנא עזרו לי בבקשה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני לא מתגונן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני לא מתגונן - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום אילנית,
    אני לא בטוחה שהתופעה שאת מתארת קשורה רק ליכולת שלו להתגונן, אני חושבת שהייתכן שהיא קשורה מצבו החברתי.
    לכן אשמח לקבל פרטים על זה קצת. האם יש לו חברים? מהמ מעמדו בכיתה? האם הוא נפגש עם חברים אחה"צ , וכו'.
    אם הוא מרגיש דחוי או לא מספיק יציב חברתית ייתכן שהוא לא מעוניין להסתבך עם מי שקובעים את הטון בכיתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אילנית
    22/11/2010

במקרה הראשון שנתתי על הסלטה זה היה שכן של אחותי שהוא פגש מס' פעמים והוא לא משדר על אותו גל שלו, אין לו עניין להתחבר אליו כי הוא כוחני ובני ילד שקצת מרובע ולא אוהב את מה שרוב הבנים אוהבים:קלפים, כדורגל תחרויות וכד'. הוא צריך ספרי עיון ודיבורים והוא מרוצה.
    לגבי הבי"ס יש לו רק חבר אחד שעלה איתו מהגן. אני חושבת שקשה לו קצת ואני לא יודעת איך אוכל לעזור לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

סמדר ריינר
    22/11/2010

שלום אילנית,
    כפי הנראה יש כאן קושי להשתלב חברתית, גם כי הוא לא מתעניין במה שהשאר מתעניינים ואולי מסיבות נוספות. ייתכן ויש מקום לברר עבורו על קבוצה למיומנויות חברתיות, נסי לברר באינטרנט, יש מכונים שמקיימים קבוצות כאלה אולי כדאי להתעניין שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!

אילנית
    22/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    23/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו