מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנתיים שניגשת להורים אחריםאלמונית21/11/2010
יש לי ילדה בת שנתיים. התפתחות וורבלית סבירה וממוצעת.
נכנסה לראשונה לגן לפני כחודשיים וחצי, לא הייתה לפני זה במסגרת אלא איתי בבית.
יש לה אח בוגר בן 4 וחצי.
קב הילדים בגן מורכבת מפעוטות בני שנתיים-שלוש. ישנן בנות רבות בנות שלוש בגן שמאוד אוהבות לחבק אותה והיא מגלה אנטגוניזם מסויים. ייתכם כי הן מציקות לה מעט פיזית ופולשות לתחום המחייה שלה (מחבקות ומנשקות ללא הרף). הן רואות בה כבתינוקת שצריך לדאוג לה. היא מאוד לא אוהבת ומביעה את חוסר שביעות הרצום שלה בכעס מילולי (קריאות "די") ובהנפת ידיה.
מאוד רציתי לפתור זאת ולכן ביקשתי ממנה שנחבק חלק מחברי הגן יחד והיא מאוד נהנתה מזה. כשאנו מחבקות יחד חברה מהגן, היא נהנית מזה ולא מביעה התנגדות.
לאחרונה שמתי לב לתופעה מעט מדאיגה. במסיבת ההורים האחרונה שנערכה בשבוע שעבר, ניגשה לאחד האבות (בעלי לא היה איתנו באותה העת) וחיבקה אותו ומאוד רצתה לשבת לידו. מלבד זאת, צוות הגן עדכן אותי כי לאחרונה החלה לגשת להורים אחרים בגן כשבאים לקחת את ילדיהם ומביעה את רצונה לחבקם.
ייתכן כי זה קשור לניסיון שלי לפתור את בעיית חוסר שביעותה ממגע ילדי הגן או שמא ממקור אחר?
אודה על המענה המקצועי שלכם.
בברכה,
אמה של הפעוטה בת השנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים שניגשת להורים אחרים - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום לך,
אני לא יודעת אם זה קשור לנסיון שלך לפתור את הבעיה או לא. אבל הניסיון הזה באמת לא מובן לי. אם הבנת שזה לא נעים לה והבנות פולשות אליה, למה הפיתרון שלך הוא בכיוון ההפוך של ללמד אותה לא להקשיב למה שנעים לה ולהתחבק בכל זאת? יש בכך מסר מסויים שאין לה באמת בעלות על הגבולות שלה ועל הגוף שלה ושעליה לרצות ולהתחבק עם אנשים כי כך כולם מרוצים.
אם הילדה שלך לא מרוצה מחיבוק כלשהו הפיתרון הוא לבקש מהגננת לדאוג שירפו ממנה קצת לא להרגיל אותה לחיבוקים שלא נעימים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך יש חלק שנותר ללא מענה
אלמונית - אמא22/11/2010סמדר,
תודה על המענה.
למען הסדר הטוב, חשוב לי להדגיש כי לא עשיתי זאת באופן כפייתי.
הראתי לה שאפשר גם אחרת, הואיל והדחייה שלה את המגע הייתה כה גורפת וטוטאלית. ברגע שהיא נרתעה שוב, לא ביקשתי שתחבק משיהו כזה או אחר.
אני מבינה כעת שייתכן כי שגיתי, ומעתה אבקש מהגננת שתדאג שירפו ממנה מעט.
היא אהובה בצורה יוצאת דופן.
אך מה לגבי המבוגרים שאליהם היא פונה? האם זה תקין? חולף? שלב אבולוציוני?
לאחרונה, מאז ששמתי לב לתופעה נראה כי פחתה.
אודה על תשובתך,
אמא של שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך יש חלק שנותר ללא מענה - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום לך,
באמת לא טענתי שעשית זאת באופן כפייתי, אלא שעצם הפיתרון שהגית יש בו התעלמות מהמצוקה שלה וביטול של גבלות הגוף והחוויה שלה. מכוונות טובות אומנם.
ולא, זה לא תקין ולא שלב, אחרת לא הייתי עונה לך את התשובה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)