מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים בפרדה בגן - בן 4מיכל22/11/2010
הילד שלי הכי גדול בגן. הוא ילד שמח, חכם במיוחד (כבר כותב), חברותי ו... ביישן.
מתבייש מאוד במסיבות בגן (יושב עלינו עם הפנים מוחבאים בחזה), לא פונה למבוגרים שאינם משפחה (גם לא לגננת ולסייעות) אם כי משתתף פעיל במפגשים, בחודשיים הראשונים בגן נמנע מלהשתתף בחוג ג'ודו (היחידי שמופעל ע"י גבר) ועוד ועוד...
בבוקר, עם כניסתנו לגן, במידה ולא הגענו ראשונים, הוא מתחבא מאחורי ומודיע שהוא מתבייש. עד לפני שבוע הסייעת היתה מחזיקה בזרוע שלו בזמן הפרדה והוא היה בוכה נורא תוך שהיא מתלוננת בפניו (ובפני) שזה לא נעים לה ושיותר היא לא תחזיק אותו וכו'. אני פשוט הייתי הולכת. אני חייבת לציין שאין לי קושי עם הבכי שלו (שנגמר תוך 5 ד'. הקושי שלי הוא עם גישתה השלילית.)
עכשיו, היא קבלה הוראה ממנהלת הגן לא להחזיק אותו יותר, מה שמשאיר אותי פיזית עם בעיה... הוא אוחז בי, אין לי איך להתנתק והיא מתעלמת.
לפני יומיים הייתי איתו אצל הרופא ע"מ לקבל הפנייה לתרפיה עם חיות (יש לו פחד מחיות). אחרי שהוא שמע אותי מתארת בפני הרופא את בעיית הפרדה, הבעיה נעלמה ליומיים... היום היא חזרה.
שאלות:
1. הרופא המליץ על טיפול אצל פסיכולוג ילדים כשלב מקדים לתרפיה. האם לדעתכן יש צורך?
2. כיצד הייתן ממליצות להקל על הפרדה? ניסיתי חפץ מעבר, מוצץ, ליווי ואפילו פרסים...
3. מה דעתכן על התנהלות הסייעת? האם מוגזמת הדרישה להחזיק אותו בזמן הפרדה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בפרדה בגן - בן 4 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/11/2010מיכל שלום,
את מתארת חרדות מגוונות של הילד - מפני פרידה, מפני חיות, וכדומה. נראה לי לאור מה שכתבת שתוכלו להיעזר מאוד בהדרכת הורים ממוקדת, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המתמחה בילדים. ייעוץ בפורום יהיה שטחי מדי, ללא היכרות עמכם ועם הילד.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)