מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות חרדה אצל ביתי בת ה - 3אפרת22/11/2010
שלום רב,
שמי אפרת אמא לנועה בת 3.5 והדר בת חודשיים.
ביתי נועה מגיל שנה בערך סובלת משני סוגים של פחד:
1. מעין חרדת נטישה אני לא יודעת אם בגלל שעזבתי אותה בגיל תשעה חודשים למשך חודשים בגלל ניתוח, או בגלל שאביה איש קבע שמגיע בסופי שבוע הביתה והיא מפחדת שאעזוב אותה. היא לא מוכנה ללכת לשום מקום לבד, היא נמצאת בגן וצהרון עד השעה 16:00 אבל אחרי זה היא צמודה.
2. היא פוחדת מכל מה שקשור לתחפושות, או תלבושות אפילו תלבושת של מורה לחוג קרטה שהיא ראתה. היא היסטרית, בוכה, רוצה ידיים, ולא מוכנה לשמוע על ימי הולדת בגלל הליצן, על פורים או כל הצגה או מסיבה.
הפחד נראה לי קיצוני מאד.
בזמן האחרון היא מראה לי סימני מצוקה, חרדה, פחד, למרות כל הניסיונות שלי להרגיע אותה.
אשמח לקבל חוות דעת, ואם נראה שהיא באמת סובלת מחרדה כל שהיא אשמח לקבל טלפון של פסיכולוגית ילדים.
תודה מראש על העזרה
אפרת טולדנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חרדה אצל ביתי בת ה - 3 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2010אפרת שלום,
הפחד מתחפושות נראה לי תואם לגיל, לעומת זאת באופן כללי יותר ממה שכתבת, עולה שאלה האם לך ולבתך יש מספיק אפשרויות ודרכים לעזור לה כשהיא מוצפת ברגשות עוצמתיים, כמו חרדה, מצוקה ופחד. לא ברור לי כמה האבא גם מצליח לעזור לשתיכן להרגיש בטוחות יותר. אולי כדאי להתייעץ עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, שישמע ממך ומבעלך איך אתם רואים את הילדה, ויתרשם גם ממנה, ויוכל להדריך אתכם איך להרגיע אותה טוב יותר.
אם תכתבי את מקום מגורייך נוכל לסייע במציאת מענה טיפולי מתאים.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)