בעיות חרדה אצל ביתי בת ה - 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חרדה אצל ביתי בת ה - 3
    אפרת
    22/11/2010

שלום רב,
    שמי אפרת אמא לנועה בת 3.5 והדר בת חודשיים.
    ביתי נועה מגיל שנה בערך סובלת משני סוגים של פחד:

1. מעין חרדת נטישה אני לא יודעת אם בגלל שעזבתי אותה בגיל תשעה חודשים למשך חודשים בגלל ניתוח, או בגלל שאביה איש קבע שמגיע בסופי שבוע הביתה והיא מפחדת שאעזוב אותה. היא לא מוכנה ללכת לשום מקום לבד, היא נמצאת בגן וצהרון עד השעה 16:00 אבל אחרי זה היא צמודה.

2. היא פוחדת מכל מה שקשור לתחפושות, או תלבושות אפילו תלבושת של מורה לחוג קרטה שהיא ראתה. היא היסטרית, בוכה, רוצה ידיים, ולא מוכנה לשמוע על ימי הולדת בגלל הליצן, על פורים או כל הצגה או מסיבה.
    הפחד נראה לי קיצוני מאד.

בזמן האחרון היא מראה לי סימני מצוקה, חרדה, פחד, למרות כל הניסיונות שלי להרגיע אותה.

אשמח לקבל חוות דעת, ואם נראה שהיא באמת סובלת מחרדה כל שהיא אשמח לקבל טלפון של פסיכולוגית ילדים.

תודה מראש על העזרה
    אפרת טולדנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חרדה אצל ביתי בת ה - 3 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/11/2010

אפרת שלום,
    הפחד מתחפושות נראה לי תואם לגיל, לעומת זאת באופן כללי יותר ממה שכתבת, עולה שאלה האם לך ולבתך יש מספיק אפשרויות ודרכים לעזור לה כשהיא מוצפת ברגשות עוצמתיים, כמו חרדה, מצוקה ופחד. לא ברור לי כמה האבא גם מצליח לעזור לשתיכן להרגיש בטוחות יותר. אולי כדאי להתייעץ עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, שישמע ממך ומבעלך איך אתם רואים את הילדה, ויתרשם גם ממנה, ויוכל להדריך אתכם איך להרגיע אותה טוב יותר.
    אם תכתבי את מקום מגורייך נוכל לסייע במציאת מענה טיפולי מתאים.
    בהצלחה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו