מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שדבוקה לאמא שלהrrinat02/12/2007
בתי בת שנה וחצי. נכנסה בספטמבר האחרון למעון קטן ומשפחתי ( עד אז הייתה איתי בבית). הכניסה הייתה מלווה בחששות רבים שהתפוגגו ואחרי שבוע היא התרגלה לגן והולכת בכל בוקר בשמחה. הבעיה היא שמהרגע שאני לוקחת אותה היא לא מוכנה לזוז ממני ואסור לי להתרחק ממנה אפילו אם אני הולכת לקצה השני של החדר והיא יכולה לראות אותי. היא מיד בוכה וצורחת בואי אלי בואי אלי. אני מנסה כל הזמן לדבר איתה ולהגיד לה אמא פה, אני לא הולכת וכו'. כל אחה"צ מלווה בבכי עד שאני לוקחת אותה על הידיים מרגיעה מלטפת, מחבקת ומנשקת וכשאני מורידה אותה הכל מתחיל שוב. היא ילדה שלישית אני חייבת לתת גם לאחים שלה תשומת לב מה שמרגיז אותה מאד. היא ממש מכה אותם ודוחפת אותם כשהם מנסים להתקרב אלי. עוד שבועיים אנחנו נוסעים לארבעה ימים לחופש בלי הילדים ואני מפחדת ממה זה יעשה לה.
בסה"כ היא ילדיה חכמה, חייכנית ושובבה מאד. היא אוהבת חברה ואת האחים שלה במיוחד ( למרות הכל).
מה אפשר לעשות כדי להרגיע אותה? היא לא מרשה לאף אחד להתקרב אליה לא אבא ולא סבתא שכשאני בסביבה היא מאד אוהבת. עד מתי זה צפוי לעבור? אני מתכננת הריון בחודש- חודשיים הקרובים וזה בטח לא יעוזר . איך אפשר לעוזר לה?
מצטערת על האורך פשוט המצוקה שלנו ושלה גדולה.
תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת "הדבק"
שרון באומל02/12/2007שלום לך.
ביתך נמצאת בדיוק בגיל בו היא מגלה את עצמאותה ואת היכולת שלה להתרחק ולחקור את הסביבה בכוחות עצמה. התגלית הזו מרגשת אך בד בבד מפחידה, כיוון שהילד עדיין לא מבין שאפילו אם הוא מתרחק ואניו רואה את אמא, אמא נמצאת שם. בגיל זה רואים ילדים רבים הולכים לחקור את הסביבה, ופתאם רצים חזרה להורה "לתדלוק". לכן, אני מציעה לאפשר לה את ההתרחקות התקרבות, והתקופה הזו תעבור.
אני מאוד מבינה את קשייך בהיותך אם לשלושה ילדים. עם זאת, כדאי לשים דגש מיוחד על ההיפרדות-התקרבות בתקופה זו.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
rrinat03/12/2007לפעמים הדפוס הוא שהיא בוכה אפילו כשאני לידה אבל היא לא על הידיים שלי וכשאני מסיימת לעשות מה שעשיתי ( להלביש, לבשל וכו' ) אני לוקחת אותה מרגיעה ומחבקת ואז היא נותנת לי להוריד אותה בלי בכי והיא משנה את עורה והופכת להיות הילדה המקסימה שהיא. האם ליזום את ההתרחקות? כלומר להוריד אותה מהידיים לתת לה לבכות אבל להשאר בטווח ראיה שלה?
אני קווה שזה יגמר בקרוב כי היא משגעת את כולנו.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון באומל04/12/2007שלום לך שוב
מה שאת עושה כרגע מעורר תגובה חיובית אצל הילדה. לכן, אני מציעה דווקא להמשיך בדיוק במה שאת עושה.
את תראי שזה יעבור תוך פרק זמן מסויים.
אני איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח
rrinat05/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)