מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להגיבטל24/11/2010
מה להגיד כשבני (עוד מעט בן 3) בא אליי בגן השעשועים ואומר לי "הוא דחף אותי".
האם להגיד לו "תגיד לו שלא ידחוף אותך"
או להתעלם בכך שאני אומרת "לך תמשיך לשחק"...
מה לעשות? אוני לא יודעת איך להתנהג בכל הסיטואציות האלה בגן השעשועים ובכלל...
אני מלמדת אותו סבלנות ושלא דוחפים ולא להרביץ אבל לפעמים בא לי להגיד לו שיחזיר
נמאס מכל הילדים האלה שלא מעניין אותם ולא רואים בעיניים פשוט רצים דוחפים לעבר המטרה
סליחה אם אני נשמעת דרמטית , אני פשוט מתוסכלת מזה שאני בעצמי לא יודעת להתמודד עם זה ועוד אני צריכה ללמד את הבן שלי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגיב כשהילד נפגש בתוקפנות
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2010שיר שלום,
את בעצם מעלה נושא שכל החיים הורים מתלבטים בו - איך לעזור לילד במצבים חברתיים מורכבים. שיתפת שיש לך התלבטות של עצמך איך להגיב כשיש בעולם תוקפנות. כהורים אנחנו יכולים לעזור לילדים שלנו בעיקר מתוך מה שעוזר גם לנו. את יכולה לחשוב קצת עם עצמך, וגם עם אנשים שאת סומכת עליהם (אם יש לך בן זוג, למשל), מה לך עוזר כשאנשים מתנהגים אלייך באופן תוקפני, ומתוך זה להגיב לילד.
באופן כללי, אני מאמינה שלא ניתן להתעלם לגמרי ממה שקרה ולומר לו לחזור לשחק, הכרחי להתייחס להרגשה שלו - הוא בא אלייך עם משהו שמפריע לו. אפשר לומר לו משהו בסגנון "זה באמת לא בסדר", לבדוק אם קיבל מכה משמעותית, לעודד אותו לומר משהו לילד, להציע לו לשחק עם ילדים אחרים, להגיב בעצמך אם הסיטואציה הופכת לקיצונית, וכדומה. אולם חשוב להתייחס למה שהוא עסוק בו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)