מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמוד עם סרבנות קשר?בני24/11/2010
שלום,
אני גרוש אבא לילד בן 4.5.
עד לאחרונה פגשתי את בני פעם בשבוע (אנו לא מתגוררים באותה העיר) למשך 3 שעות בהם שיחקנו ובילינו יחד. בנוסף שוחחנו כל ערב בטלפון כשעה.
בחצי שנה האחרונה הדרדר המצב כך שבתחילה הוא אמר לי ש "אסור לי לשאול אותו שאלות" (כגון איפה היית בשבת?) עד למצב שהוא כלל לא מוכן לדבר איתי (אני מנסה להתקשר כל ערב ונתקל בתגובה - ל"לא רוצה לדבר איתך וניתוק) ולהפגש איתי.
הוא מדקלם מנטרה שאני עשיתי אותו חולה והוא לא רוצה לדבר איתי. (יש לציין כי כל פעם שהחזרתי אותו הביתה - אמא שלו טענה כי חזר עם חום, הקאות, שיעולים) כמו כן הוא לא הולך לגן בטענה של אימו שבגן לא שומרים עליו כמו שצריך והוא נעשה חולה שם
(כבר עבר 4 גנים). הילד לא מוכן גם לדבר עם אף אחד ממשפחתי ואומר שכל המשפחה שלי עושה אותו חולה.
העניין בטיפול פקידות סעד ממשרד הרווחה המנסות למצוא דרך לפתור את הבעייה.
הבעייה היא שככל שעובר הזמן - אני פוחד שהדמות שלי מטשטשת אצלו והוא מפנים את דמותי כדמות מסוכנת אשר עושה לו רע.
איך הייתם ממליצים להתנהג? האם להמשיך להתקשר בכל זאת ולשמוע שהוא לא רוצה לדבר איתי? יש דרך לדובב אותו לפני שהוא מנתק?
אודה לתגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמוד עם סרבנות קשר? - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום בני,
סרבנות קשר היא נושא גודל מאוד, מסובך וכאוב. זה יהיה ממש לא נכון להתחיל לתת עיצות בפורום שמטבעו הוא תמציתי ושטחי לסוגייה כזו מסובכת.
אני ממש מציעה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת או לטיפול כדי לעזור לך להתמודד עם הקשיים שהבעיה הזו מערימה.
הדבר היחיד שאני יוכלה להגיד לך, הוא, שאתה תמיד תישאר אבא שלו, וגם הוא מרגיש כך עמוק בפנים, אפילו אם הוא נאלץ להתנהג כרגע אחרת. חשוב שתבין את זה ולא תחשוב שאמת דמותך יכולה להתטשטש. ילדים לא שוכחים את ההורים שלהם באמת.
מעבר לזה זה נורא תלוי איך מתקשרים, איך מדובבים, יש גם אופציות לשלוח מייל, או מכתב, אב אלה כבר דקויות שכדאי לעבוד עליהן בטיפול מסודר עם מישהו שמכיר את כל סיפור ואותך באופן יותר מעמיק כדי לדעת מה מתאים במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)