מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק והסדרי ראייהעדן24/11/2010
שלום,
אני אמא לתינוק בן כמעט שנה, אני ובעלי בתהליך גרושין.
עד היום כל בוקר בעלי היה מכין אותו לגן כחצי שעה ומארבע וחצצי ועד הלילה הילד היה איתי כשבשעות הערב גם אביו היה בבית אם כי לא בכל יום.
ידוע לי שבדרך כלל מקובל שהאב לוקח את הילד בימי שני ורביעי - אך כשמדובר בתינוק כל כך קטן, שהיה רגיל עד היום להיות איתי כל יום אני חוששת שזה יותר מידי לא לראות את אמא שלו יומיים בשבוע - כי ייצא שכל היום הוא לא יראה אותי. איך דבר כזה ישפיע על הילד? האם לא עדיף לצור מצב שבו הוא יהיה חלק מיום כזה גם איתי? גם ככה במהלך היום הוא בגן עד 16:30 - ככה שבמצב כזה הוא רואה את אמא שלו רק 3 פעמים בשבוע אחרי הצהרים. איזה השפעות יכולות להיות לזה עליו? מה אתם ממליצים לעשות? באיזה גיל הסדרי ראייה שכאלה כן מתאימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק והסדרי ראייה - תגובה
נעמה סבג שמש27/11/2010עדן שלום,
כחלק מהסדרי הראייה הילד אמור לישון אצל אביו?
מנסיוני המקצועי, זה ממש לא מתאים שתינוק בגיל הזה יישן מחוץ לביתו ולא יראה את אימו בתדירות כזאת.
הייתי ממליצה שאכן יראה אותו פעמיים בשבוע ואף יותר, אך לטובת הילד, כדאי שיהיה לו זמן באותו היום גם עם אימו, ושיישן בשנתו. הוא קטן עדיין.
מקווה שתמצאו הסדר הוגן וחכם, בו האב יהנה מילדו ויעניק לו,אך הילד יהנה במקביל מהצרכים הבסיסיים להם הוא זקוק בגיל זה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא תינוק והורים גרושים
עדן01/12/2010קודם, תודה על תשובתך.
שאלה נוספת היא לגבי ביקורים חטופים של האב - כעשר דקות רבע שעה בגן. או בשעות הערב אצלי.
האם נכון לבקש ממנו להמנע מכך ? האם ראייה כה קצרה לא יוצרת בלבול ואכזבה אצל הילד (בן שנה אני מזכירה)? או שזה עדיף שייצא לו לראות את אביו אפילו לזמן קצר ביום שאין בו ביקור?
תודה עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא תינוק והורים גרושים - תגובה
נעמה סבג שמש05/12/201045 דקקות למשל, זה זמן שהוא יותר אידיאלי.
אצלך זה יכןל להיות קצר יותר. אבל הגעה לגן היא אכן בעייתית ויוצרת בלבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)