מסיבת חנוכה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מסיבת חנוכה...
    מיכל
    24/11/2010

אתמול ביתי (שבגן חובה) הודיעה לי שמותר רק להורה אחד להתלוות למסיבת חנוכה. לאחר שוידאה איתי שאני לא אעלב, הודיעה לי שהיא רוצה שאבא הוא זה שיתלווה אליה. הבוקר הבנתי מהגננת שמותר לשני ההורים להתלוות וכשבישרתי לה את הידיעה, היא הודיעה שהיא עדיין מעדיפה שרק אבא יבוא. הרגשתי קצת מוזר היות והיחסים ביננו מאוד קרובים.
    אני המטפלת העיקרית בילדים וכששנינו נמצאים היא תמיד מעדיפה שאני אבצע את הפעולות הרוטיניות (לא תמיד היא מקבלת את מבוקשה).

אני משייכת את זה לרצון שלה בשליטה בנו. האם אני צודקת?
    איך אני אמורה להגיב לרצון הזה שלה (שכמובן פוגע בי מצד אחד ומצד שני אני היחידה שרוצה באמת להיות שם)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסיבת חנוכה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

מיכל
    24/11/2010

היא מנסה באופן קבוע לשלוט באחיה בן הארבע ביד רמה (ובחברות שלה שבאות לבקר). זה בא לידי ביטוי בציווי בלתי פוסק, תלונות - ממש נרגנת. אני מנסה להתעלם ומעירה רק במצבים קיצוניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיבת חנוכה... - תגובה

סמדר ריינר
    24/11/2010

שלום מיכל,
    זה קצת אופייני לגיל הזה שהילדה תרצה קצת בלעדיות ע אבא שלה ושאת לא תהייי בסביבה. (השלב האדיפלי).
    אני לא בדיוק יודעת אם זה רצון לשלוט בכם. זו הרי המסיבה שלה, בגן שלה. אם היא הייתה רוצה לישון עם אבא במיטה כי היא מפחדת ולא משאירה לך מקום, או מחליטה מי יקלח אותה ומי יעשה מה בבית זה מתחיל לתפוס תמונה של שליטה, אבל משהו חד פעמי שנורא חשוב לה לא הייתי מתנגדת לו ולא הייתי מפרשת אותו יותר מדי כרגע.
    ואולי דווקא משום שאת זו שהכי מעוניינת להיות שם זה דווקא חשוב שאבא יהיה?
    ולגבי נסיונות הלשיטה שלה באחיה ובחברות - זה רק אומר אולי שנוכחותו של אב שעושה סדר מאוד מאוד חסרה לה. אני דווקא הייתי מעודדת את ההתקרבות ביניהם ולא נורא נעלבת אם פעם אחת ביקשו ממני לא להיות. הי ארק ילדה בת 5.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

מיכל
    24/11/2010

בכל יום, בכל פעולה במהלך היום היא מנסה לקבוע ע"י מי תתבצע (מקלחת, קוקיות בבוקר, הקראת סיפור וכו'). היא גם נותנת הוראות לסבתות (שמבצעות את הפקודות...) מעבר לכך, כמובן שאני מעודדת קרבה בינה לבין אביה (אם לא הייתי מעודדת ולוחצת על בעלי הם לא היו מתראים כלל...)

באופן מוזר ושונה מהרגיל קשה לי להסתיר מפניה את התחושות שלי לגבי מסיבת החנוכה (גם אני בן אדם...).

תודה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

סמדר ריינר
    24/11/2010

שלום מיכל,
    אם כך אז באמת מעניין שאת כל ענייני השליטה אז סובלת אבל דווקא את העניין הזה העלית לפורום ושייכת אותו לשליטה. ייתכן שיש כאן שליטה מסויימת אבל זה לא העיקר. אני חושבת שהעניין הוא שביתך מרגישה שאף אחד לא יכול עליה, וזה יותר חמור מעניין של מסיבת חנוכה.
    אם את לא יכולה להסתיר ממנה את תחושתייך לגבי מסיבת חנוכה אז לא יכולה. זה עניין שלך.
    אבל אני באמת חושבת שזה לא העיקר אלא עניין הגבולות בבית, שהוא יותר קריטי וחשוב כרגע לרווחתה של הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

מיכל
    24/11/2010

אמנם יש גבולות ברורים בבית - היא ילדה נהדרת בסה"כ, שמחה, ממושמעת חכמה ביותר. לפעמים, בגלל חוכמתה ובגרותה אפשר לטעות ולחשוב שהיא ממש חברה קטנה וזה אולי מקור העלבון שלי...
    הדרישות שלה לא תמיד מתקבלות אבל כשנענית בשלילה לרוב פורצת בבכי (שלא עוזר לה כמובן וגורם לי להתעצבן).
    מה שכן, אפעל לפי המלצתך ובהחלט אתן לבעלי "לעשות סדר" כהגדרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת - תגובה

סמדר ריינר
    24/11/2010

שלום מיכל,
    ראשית שאני שמחה שעזרתי. שנית הייתי רוצה לעשות הבחנה בעניין הגבולות יכול להיות שכשאת אומרת גבולות את מתכוונת לכך שהחוקים ברורים בבית. גבולות זה לא רק זה. גבולות זה גם כשילדה היא מאוד חכמה ומתייחסים אליה כבוגרת מגילה, ואז היא נהיית חרדה כי היא מרגישה שאמא היא לא לגמרי דמות סמכותית שיכולה להגן עליה אלא סוג של שווה וזה מכניס אותה לחרדה וגום לה להזדקק לשליטה רבה ביחסים כדי לא להרגיש את החרדה. זה גם סוג של גבולות - במובן שהגבולות הבינדוריים מטשטשים ויש אשליה שלפעמים היא בוגרת וחכמה מגילה ולפעמים אמא נעלבת ממנה כאילו שתיכן באותו גיל. זה גם סוג של גבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו