מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמודד עם הילדה ?מאיה25/11/2010
שלום רב , אני אמא לילדה בת 10 שמאוד קשה להתמודד איתה לאחרונה, כל מה שאני מדברת איתה ומסבירה לה פשוט לא עוזר.
דבר ראשון היא ילדה מאוד מאוד עצבנית , מתעצבנת על כל דבר שאומרים לה לעשות ושמבקשים ממנה , היא עונה בצורה מאוד לא יפה ומתחצפת אליי לאבא שלה לסבתא לדודים פשוט לכולם.
היא עושה מה שהיא רוצה , היא רוצה לקבוע בכל דבר , היא לא ממושמעת.
הענשנו אותה כמה פעמים שהיא לא תקבל שום דבר , שהיא לא תצא החוצה לשחק , ולא תפגש עם חברות , אבל העונשים פשוט לא עוזרים.
אי אפשר פשוט להשתלט עליה , היא מאוד קשה , מאוד תוקפנית , וזה פשוט כבר עבר כל גבול.
בנוסף לכל היא ילדה מאוד מבולגנת , החדר שלה כל הזמן הפוך , והיא לא מוכנה לסדר אותו , וכשמבקשים ממנה יפה לסדר היא שוב תוקפת ומתעצבנת.
היא לא יודעת לענות בצורה יפה , היא לא יודעת להתנהג , היא פשוט מצפצפת על כולם.
הוצאנו אותה מהחדר ולא הרשנו לה להכנס אליו אם היא לא מוכנה לסדר אותו אחרי שהיא מסיימת לשחק ולעשות את הדברים שלה , אבל זה לא עוזר , כי היא מבטיחה שהיא תסדר ושוב אותו סיפור.
לפעמים אחרי ויכוחים ארוכים היא הולכת לעשות את הדברים בעצבים והיא כאילו "מסדרת" , במקום לשים את הדברים במקום , היא פשוט מעיפה את הדברים לכל כיוון , זורקת כל דבר איפה שלא יהיה.
אנחנו באמת כבר לא יודעים מה לעשות.
היא גם מאוד מושפעת חברתית , כל פעם באה הבייתה עם איזה דיבור והתנהגות שלא הולמת לילדה בגילה , מה שהיא רואה ולומדת מהחברות , והיא מדברת המון על בנים , וכל מה שמעניין אותה זה שיהיה לה חבר , שזה גם עיניין שמאוד מטריד אותי, כי זה הדבר האחרון שאמור להעסיק בשלב זה ילדה בגילה.
מה שקורה היום בדור הצעיר זה פשוט מזעזע אותי , זה כבר מוגזם ומפחיד.
אני אבא שלה וכולם מנסים לעשות כל מה שאפשר בשביל שהיא תשתנה , שתתנהג כמו שילדה בגיל 10 צריכה להתנהג , אבל זה לא ממש הולך , היא רוצה לעשות את הדברים בדרך שלה ,ובשום פנים ואופן אנחנו לא מוכנים שזה ימשך ככה, אני מאוד רוצה כיוון ועזרה מה לעשות , אני מאוד אשמח לקבל כל יעוץ טוב מכם איך להתמודד ולפתור את הבעיה הזאת.
תודה רבה מראש.
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם הילדה ? - תגובה
סמדר ריינר25/11/2010שלום מאיה,
קראתי את כל מה שכתבת והתרשמתי מאוד מעוצמת הכעס שלכם על הילדה. אני מנסה להעלות אופציה נוספת, האם ייתכן שההתנהגות של הילדה מעידה על מצוקה מסויימת ולא רק על כך שהיא פשוט רעה וחוצפנית?
ייתכן שיש מקום לברר יותר לעומק מה קורה לה בפנים, באמת. ולו רק בגלל שהכעס והעונשים לא עזרו לכם עד עכשיו. כך שאין לכם מה להפסיד.
אני משערת שהיא מרגישה מאוד בודדה כשכולם כועסים עליה ואף אחד לא בעדה בבית.
אם אתם לא מצליחים להבין לבד מה קורה לה, נסו לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)