מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם תתכנן בעיה?אמא25/11/2010
ובכן, יש לי ילדה נהדרת ומיוחדת בת 4.6. ילידת סוף מאי.
לאחרונה באה הגננת בטענות, שהילדה כל הזמן מפטפטת. לנו ההורים לא מדובר בדבר חדש. הילדה וירבלית מאוד, החלה לדבר בגיל מאוד צעיר. בנוסף, היא החלה ללכת לחוג בלט, אולם שם היא לא משתפת פעולה כלל, היא רצה במהלך השיעור, יוצאת החוצה, משתוללת, וכו'. בעוד יתר הבנות משתתפות.
אני מאמינה שלא מדובר בבעיית קשב וריכוז, משום שלילדה בתחומים מסויימים , כגון משחקי מחשב יש יכולת להתרכז ולשחק זמן ממושך. אולם כן יש לי תחושה כלשהי שמשהו לא בסדר. אם זה ברמה השכלית אולי היא לא מאותגרת שכלית מספיק.
יש לציין שהיא החלה השנה בגן עירייה חדש לאחר שהיתה בגן פרטי, בגן זה היא הגדולה ביותר ויתר הילדים קטנים ממנה במספר חודשים ואף כמה מהם בשנה שלמה.
קצת רקע עליה: השנה נולדה לבתי אחות קטנה, היא ילדה דעתנית מאד ולוקח לי הרבה זמן לבקש ממנה לשתף עמי פעולה בפעולות פשוטות של הכנה לגן וכו', היא מאוד יצירתית ובעלת דימיון מאוד מפותח. אני צריכה לקרוא לה הרבה פעמים ולעיתים אף צריך לקחת אותה פיסית. היא מאוד אינדבידואלית , נמרצת מאוד כמו קפיץ היא חוזרת לעיתים מהגן
לאחרונה כן לקחתי אותה לפסיכותרפיסטית כדי לבדוק כיצד להתמודד עם האחות הקטנה. אבל רק לאור שני מפגשים איתה תוך צפייה במשחק משותף עם אחד ההורים, היא לא ראתה בעיה כלל אצלה. היא טענה שמדובר בילדה בעלת יכולת קוגנטיבית גבוה לגילה אולם רגשית היא מתאימה לגילה.
ואם זאת יש לי תחושה שבכל זאת משהו כאן לא לגמרי רגיל.
האם יש מקום אולי לבדוק אצל פסיכולוג ילדים ולבקש אבחון?
חשוב לי לאבחן במעוד מועד
אודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תתכנן בעיה? - תגובה
סמדר ריינר25/11/2010שלום לך,
קשה לאבחן בפורום מה שלא אובחן בשתי פגישות של איש מקצוע. על פניו מהתאור שלך, ייתכן שיש בעיה.
לא ברור לי מהי. ייתכן אגב שכן קיימת בעיית קשב וריכוז, העובדה שיש דברים שבהם היא כן מתרכזת, לא שוללת את זה.
ייתכן גם שקיימת בעיה בקבלת גבולות ומסגרת. ייתכן שקיים חוסר שקט שנובע מחרדה או מהצפה ריגשית.
אני הייתי מחכה שנה אחת לגיל 5, או לקראת כיתה א', גם כי קשה עדיין לאבחן בגיל שהיא נמצאת וגם הייתי נותנת לה יותר זמן להסתגל לאורך השנה לגן עירוני ע כל המשתמע מכך, ואז, אם הבעיות נמשכות באותו אופן, הייתי ניגשת לאבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)