מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל שנהמיכל25/11/2010
שלום
האם תינוק בגיל הנ"ל שהוריו פרודים מאז שהיה בן חודשיים מבין מה מתרחש ?
יש לציין כי הוא רואה את האב פעמיים בשבוע בכל פעם לשעתיים מאז שהיה בן 3 חודשים.
האם מגיל כלשהוא - אולי לאחר שיתחיל לדבר (???) צריך לטפל בו פסיכולוגית ? אולי כבר מעכשיו ? מתי הוא בעצם יתחיל להבין משהוא / להבין ממש ?
האם ככל שהפרידה קרובה למועד שבו נולד התינוק כך הוא "גדל לתוך הגירושין" ויותר קל לו יחסית מאשר למי שהדבר ארע כאשר היה בן 1/2 שנה, שנה ויותר להתמודד רגשית ?
איך באופן כללי מתמודדים והאם יש טעם להתחיל לטפל ומתי הכי מוקדם יש להתחיל ?
דבר שני :
האם פרידת האם מהתינוק שנעשית תוך העלמות ללא אמירת שלום מזיקה לתינוק - כאשר הוא מועבר למטפלת או לסב ?
או שאין משמעות לכך שהפרידה אינה פורמלית
השאלה נשאלת כי לאם מצוקה גדולה בנוכחות כאשר התינוק בוכה בעת פרידה "פורמלית".
דבר שלישי :
האם יש חשיבות לאחר גיל שנה ב הישארות האם בבית לצורך טיפול בתינוק (הכוונה גם לסבתא... שנשארת בבית במקום משפחתון).
האם נוכחות שלו במשפחתון אינה מוקדמת מדי בגיל זה ?
האם חלומות עם הרבה בכי ולכן יקיצות ליליות הם אינדיקציה לקושי בשל המשפחתון או שזה אולי קשור לצמיחת שן / מצב ההורים (בראש פנייתי זו - הוסבר לעיל).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה - תגובה
סמדר ריינר26/11/2010שלום הילית,
בודאי שגירושין של ההורים משפיעם על הילד, כל ילד, זה לא קשור להבנה בהכרח. מצוקה לא נגרמת רק כשמבינים, אלא לפעמים רק מעצם זה שההורה המטפל בו הילד תלוי עובר משבר והילד חש את זה גם אם לא מבין כלום.
עדיין זה לא אומר שחייבים לטפל בזה. לא כל מצוקה שמתפתחת אצל ילדים מחייבת טיפול פסיכולוגי בהכרח. הפנייה לטיפול פסיכולוגי בגיל הילדות צריכה להעשות כאשר יש בעיה שמפריעה להתפתחות התקינה מבחינה חברתית, לימודית, או שיש סימני מצוקה כגון עצב, הסתגרות, אלימות וכו'.
כרגע לא נשמע לי שזה מהמצב ובודאי שאי אפשר לטפל כרגע בילד, אלא אולי לתת לך הדרכה אם את זקוקה לה או לפגוש את שניכם יחד כדי להתרשם מהקשר ביניכם.
אני לא כמירה מחקרים שמדברים על הבדלי םבין ילדים ש"גדלים" לתוך גירושין או שהוריהם מתגרשים כשהם כביכול "מבינים". אני אל חושבת שיש כאן כלל, אלא שכל מקרה מורכב מהמון היבטים וצריך להבידק לגופו.
לגבי פרידה בלי אמרית שלום בגיל שנה, זה אכן מזיק מאוד. בעצם כדי למנוע סבל מעצמך את שוברת את האמון של הילד. אותו בכי שהוא בוכה כשאת נפרדת ממנו, הוא לא יכול לבטא אותו כשאת נעלמת בלי להודיע אבל זה לא אומר שהו אלא שם לב לחסרונך ולא נגרמת לו מצוקה. את פשוט לא רוצה להיתקל בה. אבל חלק מתפקידנו כהורים הוא להכיל את המצוקות של הילדים שלנו ולא לברוח מהם מתוך רצון להאמין שמה שלא גלוי לא קיים. זה לא עובד ככה.
אני חושבת שהגישה הזו עומדת מאחורי שתי השאלות שלך - האם משהו שילד לכאורה לא "מבין" יכול להזיק לו.
לגבי מעבר למשפחתון - תראי ילדים נכנסים למשפחתון ולמעון גם בגילאים צעירים יותר. ולכן זה תלוי את מי את שואלת.
נראה לי שזה בסדר להכניס למשפחתון, אם יש לך אפשרות רק לחצי יום ולא עד ארבע זה עדיף.
לגבי היקיצות הרבות בלילה, זה יכול להיות קשור לכל הגורמים שמנית, ולכן אין לי אפשרות לענות על זה בצורה יותר מדוייקת בלי להכיר אתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)