איך כדאי להגיב?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך כדאי להגיב?
    ד
    25/11/2010

שלום,

יש לי ילדה בת שנתיים וחמישה חודשים.
    רציתי לשמוע את דעתכם לגבי נושא שמציק לי:
    איך להגיב כשנמצאים בחברת ילדים אחרים, וילד אחר לוקח לבת שלי את המשחק שבו היא משחקת או למשל נדחף לפניה בתור למגלשה (בהנחה שהאמא שלו לא מתערבת או שההתערבות שלה לא מספקת).
    מצד אחד אני רוצה ללמד אותה לוותר ולא לקחת ללב ולא להיפגע אם משהו כזה קורה.
    מצד שני, אם אלמד אותה לוותר, זה כאילו אני משדרת לה שהרצונות שלה פחות חשובים משל ילדים אחרים ואני לא רוצה שהיא תחשוב כך.
    בזמן האחרון יצא לנו לחוות כמה אירועים כאלה ואני ממש לא יודעת כיצד להגיב.
    אשמח לדעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך כדאי להגיב?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך כדאי להגיב? - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2010

שלום דנה,
    לוותר אפשר ממקום של חוזק, שאני מרגיש חזק וכיול ובאמת לא משנה לי אם מישהו עקף אותי בתור. זה יכול לבוא לאחר שעמדתי על זכויותי והחלטתי לוותר עליהם מתוך נדיבות, ולא מתוך חולשה או ויתור על עצמי. היא רק בת שנתיים וחצי, לוותר כרגע לילדים שעוקפים אותה זה להשלים עם העובדה שהם לא מסוגלים כרגע לדחות סיפוקים וזה בא על חשבונה. גם היא וגם הם צריכים ללמוד סדר ועמידה בתור. לכן במקרה כזה כן הייתי מתערבת. זה ויתור על זכותה וזה לא מתאים כרגע וגם לא בא מהמקום הנכון. הייתי עושה את זה בצורה נעימה ועניינית, לא כוחנית או לוחמנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו