מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימוי עצמי נמוך ובעיות חברתיותאמא מודאגת25/11/2010
הילדה שלי השנה נכנסה לכיתה א, היא ילידת נובמבר ולכן הרוויחה שנה. אני מרגישה (גם לפי סיפורים שלה) שקשה לה חברתית, יש לה חברה טובה אחת ושאר הבנות בכיתה לפי הסיפורים שלה לא משתפות אותה במשחקים , היום היתה מסיבה שבה שיחקו חבילה עוברת והיא מספרת שהעבירו את החבילה מעליה ולא התייחסו אלייה. אני לוקחת את זה מאוד קשה, ובעלי אומר שהיא חייבת להסתדר בכוחות עצמה ולהתכשל מה עליי לעשות כדי לעזור לה ? היא גם מאוד ביישנית וסגורה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי נמוך ובעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר26/11/2010שלום לך,
נראה כי את ובעלך מייצגים שתי גישות קצת קיצוניות. בעלך חושב לגמרי לעוב אותה בהתמודדות, לא להתערב ולא לעזור, ואת כנראה מזדהה נורא ובטוחה שמצב נורא קשה אם לא העבירו לה את החבילה העוברת.
האמת היא כנראה באמצע. לא בטוח שזה סוף העולם שלא העבירו לה, יכול להיות שהיא לא היחידה, ויכול להיות שזה היה מקרי.
יחד עם זאת אם קשה לה אולי כדאי לא לעשות במקומה, או נורא לדאוג ולהזדהות איתה כי זה לא עוזר, אבל כן לחשוב על דרכים יחד איתה איך לשפר את מצבה.
האם היא יכולה ליזום קשר עם ילדה אחת לפחות שנראית לה נחמדה? האם היא יכולה להגיד מתי שלא מעבירים לה שגם היא רוצה? האם היא יכולה לקחת מקום בצורה אחרת? האם אפשר לפרש דברים שקורים בצורה קצת פחות קיצונית, אולי לא כל דבר אומר שדוחים אותה בהכרח? וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בעיות חברתיות
אמא מודאגת28/11/2010יכול להיות שבאמת אני קצת מגזימה בדאגה שלי אליה,כזאת אני. במשחק של החבילה עוברת היא אמרה לבנות שהיא לא קיבלה ואז מסרו לה. וכמו שציינתי בהתחלה יש לה חברה טובה אחת , אך היא מספרת שגם בבית הספר לא משתפים אותה במשחקי חצר, מה שיוצר שהיא כל היום עם חברה אחת משחקת , ואני חוששת מה יקרה כאשר החברה לא תגיע לביה"ס מה יקרה ?
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלום לך,
קודם כל אם את מודעת לדאגת היתר שלך, כבר אנחנו במקום יותר טוב. זה יפה. עכשיו תראי בעצמך - את נורא דאגת מכך שלא העבירו לה את החבילה העוברת, ואז הדגש היה על כמה זה מעליב ומדאיג ולא על כמה יפה שהיא פתרה את הבעיה לבד. זה צריך להיות הדגש, פחות על מה שמדאיג ויותר על האמונה בכוחות שלה לפתור זאת. אם היא משחקת רק עם ילדה אחת, אפשר להגיד לה שכמו שביקשה שיעבירו לה את החבילה וזה הצליח, לא דחו אותה או התעלמו ממנה, אין סיבה שהיא לא תנסה לפנות לפעמים לעוד ילדות וזה יצליח גם. אפשר לנסות לחשוב ביחד, איזה ילדה נחמדה יש עוד בכיתה שאפשר לשתף גם אותה במשחקים, או להזמין הבייתה או לפנות אליה בכיתה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא מודאגת28/11/2010תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)