מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה אני עושה?עדי02/12/2007
שלום, שמי עדי ואני אמא לילד בן שש וחצי ולילד בן 8 חודשים.
ברצוני לקבל ייעוץ ודחוף על בני הבכור הוא ילד מאוד עצבני שמותר לו לעשות הכל אבל כשאני מענישה אותו הוא מתחיל להשתולל ולהרביץ לי לזרוק עלי דברים ולקלל לפעמים אני מתאפקת ושומרת על קור רוח עד שהוא נרגע ולפעמים למרות שזה כמעט לא קורה לצערי אני מרימה עליו יד ואחר כך מצטערת ובוכה וכועסת עליו איך שהוא גורם לי להגיע למצבים כאלה.
אחר כך הוא בא לבקש סליחה עם דמעות ומבטיח שזה לא יקרה שנית ברצוני לציין כי הוא אינו מקשיב לי ולדעתי זה דווקא למה אני לא יודעת אבל הוא מוציא אותי מדעתי. גם שחזר היום מבית הספר אחרי הבטחות רבות הוא לא הקשיב ועיצבן והרגיז.
שאיפתי בתור אמא להיות הכי קרובה לילדי בכדי שירגישו שאיתי חופשי שיספרו וידברו איתי על הכל אני אמא מאוד דאגנית וחוששת מכל דבר וחושבת כבר על גיל ההתבגרות וכל המשתמע מכך.
כרגע אני מאוד כואבת וחוששת שמא יפגע לו הדימוי העצמי שלו יש לציין שהילד נמצא איתי מאז שהוא חוזר מבית הספר ועד לבוקר למחרת שהוא הולך לבית הספר.
אשמח לשמוע את הצעתכן ואת דעתכן בעיניין.
עם הרבה אהבה לילדיי - עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
שרון באומל02/12/2007שלום עדי.
קשייך ותגובתך לקשיים מאוד מובנים. יחד עם זאת, את צריכה לקחת בחשבון את היותך מודל לילדייך. דהיינו, אם את מצוקתך את פותרת, לעיתים, על ידי אלימות, הילדים לומדים שזו הדרך להתמודד גם עם מצוקתם הפנימית.
אני מציעה ללכת לאיש מקצוע באיזור מגורייך, על מנת ללמוד יחד דרכים אדפטיביות יותר להתמודד עם הקשיים.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
עדי03/12/2007שרון שלום,
תודה להתייחסותך, ברצוני להבהיר המצב הזה קורא לעיתים רחוקות ויכול להיות שבני הבכור מתנהג כך מתוך מצוקה פנימית הוא ילד שמפנים(אולי כתוצאה מלידת אחיו הצעיר).
האם תוכלי להמליץ לי על אנשי מקצוע באזור הדרום.
בעבר פניתי לפסיכולוג הוא עשה לנו הערכה של ארבעה מפגשים והוא המליץ לי על מפגשים נוספים בכדי להדריך אותי כיצד להתנהל עם הילד מבחינה מילולית הוא טוען שאיני מבינה את הילד בהיותו אומר לי דברים.
לדוגמא שיחקנו במשחק והילד אמר לי את לא קטנה אז הייתי צריכה להבין מזה מה שהילד חושב.
אני חושבת שזו לא הבעיה הילד שלי מגיל קטן גדל עם הכל קיבל הכל אם זה חומריות אהבה ויחס והיום הוא לא מוכן שיגידו לו מה לעשות.
אני חושבת אולי אני אתחיל לדבר איתו כל יום על אלימות כמה שזה לא טוב ולא עוזר.
בכל אופן אם תוכלי להמליץ לי או לכוון אותי יותר.
תודה ויום טוב
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
שרון באומל04/12/2007שלום לך שוב עדי
אני לא מכירה אנשי מקצוע באיזור הדרום. צר לי.
אוסיף ואומר שאני חושבת שאם קיים קושי, הוא קושי בקשר, לאו דווקא בך. את פשוט יכולה להוות מנוף ולעזור לילד להתגבר על הקשיים בתור המבוגר.
לפעמים אין כימיה עם אנשי מקצוע ואז שווה להחליף ולבדוק אופציות אחרות, כמו בכל תחום.
בהצלחה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)