התמודדות עם אח חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם אח חדש
    דידו
    24/04/2007

שלום,
    בתי כמעט בת 5 ולפני יותר משבוע נולד לה אח חדש.
    מאז שיילדתי היא התחילה להתנהג כמו שכתוב בספרים (בדיקצת גבולות מחדש, צעקות והרמת ידיים על אביה, פיפי במיטה...).
    הבעיה הקשה ביותר שאני לא מצליחה להתמודד איתה זה הפרידה בגן. כבר מספר פעמים מאז הלידה שהיא לא הלכה לגן, היא בוכה ומתחננת שאני לא אשאיר אותה בגן ושהיא רוצה להיות רק איתי וזה קורע לי את הלב.
    אני יודעת שאני צריכה להיות תקיפה ובאמת במספר מקרים שהייתי כך היא בסוף הלכה לגן.
    הבטחתי לה שאני אקח אותה בכל בוקר וגם אחזיר אותה בכל צהריים דבר שלא התאפשר לי כל עוד עבדתי. הבטחתי מתנות, נתתי לה דוגמאות על ילדים אחרים בגן שגם כן נולד להם אח חדש לפני חודש-חודשיים. אני כל הזמן מחזקת אותה ומשתפת אותה בהאכלת התינוק וכו'.
    אני לא מסוגלת לגרור אותה בכוח לגן (וגם אני לא חושבת שזו הדרך, למרות שזה מה שהגננת אמרה לי לעשות) או להשאיר אותה בגן בוכה וצורחת וללכת.
    אני יודעת את כל מה שכתוב בספרים שצריך להציב גבולות אבל נראה לי שהכל טוב ויפה בתאוריה אבל הלכה למעשה כל ילד הוא משהו אחר.
    אני זקוקה נואשות לעיצה ולא להטפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם אח חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם אח חדש

שרון באומל
    24/04/2007

שלום לך.
    את ומשפחתך נמצאים כרגע במצב חדש של הסתגלות, וממה שכתבת נראה לי שאת עושה דברים נכון ויפה!!!! התגובה של ילדתך להליכה לגן היא טבעית מאוד. היא מקנאה שאת נשארת עם האח הקטן בבית בזמן שהיא בגן. לכן, הדבר הראשון שהייתי אומרת לה הינו את זה. משהו בסגנון: "עכשיו יותר קשה לך ללכת לגן כי את יודעת שאני נשארת עם האח (שם) בבית ואת גם רוצה אותי". משפט כזה מראה לילדה שאת מבינה מה קורה בעולמה הפנימי והיא לא לבד עם הכאב. באופן עקרוני הייתי מרחיבה גם בסיטואציות אחרות לגבי הרגשות הכואבים שעולים בה עם האובדן של האקסלוסיביות שלה איתך. לא לפחד מזה. זה לא מכניס לה רעינות לראש.
    ספציפית לגבי הגן, הייתי מציעה לך קודם כל להשאיר אותה יום אחד בבית. שתראה שזה לא הכייף הכי גדול כרגע. אני מציעה שאת תקבעי את היום, ותאמרי לה שכיוון שאת רואה שהיא לא רוצה ללכת לגן כבר הרבה זמן, החלטת להסכים שהיא תישאר איתך יום אחד בבית, ביום רביעי, ותראה מה קורה בבית בזמן שהיא בגן. להדגיש לה שזה יהיה רק יום אחד.
    בנוסף, הייתי מכינה איתה משהו לגן, שהיא תביא לכבוד האח החדש: עוגה, עוגיות שאתן תעשו ביחד. (גם אם כבר עשיתן כשהאח נולד).
    מלבד זאת, לא לפחד להיות תקיפה, ולדעת שכל הקנאה ו"הסצנות" - הכל יעבור!!!!
    שיהיה בהצלחה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו