ביתי בת ה3 אובססיבית לאביה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת ה3 אובססיבית לאביה...
    חן
    28/11/2010

שלום רב שמי חן ואני אמא לילדה בת 3..היחס שלי ושל בעלי אליה מאוד שונה...בעלי יותר רך איתה וממש יורד לגובה שלה מה שנקרא...הוא משחק איתה יותר ומשתובב איתה ומתיר לה לעשות דברים ואני הדמות היותר סמכותית שאם צריך לנזוף אז נוזפים ואם צריך ללטף אז מלטפים וכו'....אין אצלנו הרמת ידיים בשום אופן , אני מודה שאני לפעמים מתרגזת אז אני צועקת עליה ואחר כך יושבת איתה ברוגע ומסבירה לה למה צעקתי עליה...בכל מקרה לאחרונה הבת שלנו התחילה לפתח מין אובססיה לאבא שלה...היא כל הזמן מחפשת אותו בזמן שהוא עובד ושואלת איפה אבא וכשהוא אוכל (למרות שסיימה לאכול צהריים 5 דק' לפני כן) היא רוצה לאכול איתו גם וכשאני רוצה להחלף לה בגדים חשוב לה שהוא יהיה לידה והיא אומרת לו אבא תסתכל רק עליי וכשהוא נח היא לא מרשה לו להתכסות אלא אם כן היא תהיה לידו...בקיצור היא ממש חייבת בקרבת אביה כל הזמן..זה מציק לבעלי וגם מוזר בעיני...מה שכן היא גם שורטת אותו ומרביצה לו לפעמים...ולי היא לא עושה את זה...מה פשר התנהגות זו ומה עושים?...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי בת ה3 אובססיבית לאביה... - תגובה

סמדר ריינר
    28/11/2010

שלום חן,
    זו התנהגות שבמידה מסויימת אופיינית לגיל הזה. גיל 3 נחשב לתקופה ששייכת לשלב האדיפלי, כלומר שילדות מעדיפות את אביהן ובנים את אמא, ובו זמנית הם לפעמים נורא מעליבים את ההורה השני ודוחים אותו לעיתים (לא תמיד).
    כמובן, אם זה נעשה בהגזמה כדאי להעמיד לזה גבולות. אם זה מפריע לבעלך, אני מציעה שתקחי צעד אחורה, ותוותרי באופן זמני על תפקידך כמעמידת הגבולות היחידה בבית, אם זה מפריע לו, תני לו להעמיד את הגבול. לפחות כשהוא מרגיש שהיא נדבקת אליו יותר מדי. כל עוד את לוקחת את כל האחריות במקומו, הוא לא נדרש להתמודד עם אמירת לא, אבל אם זה מפריע לו, אולי זה יעודד אותו לעשות זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר

חן
    28/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    28/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו