מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתי בת ה3 אובססיבית לאביה...חן28/11/2010
שלום רב שמי חן ואני אמא לילדה בת 3..היחס שלי ושל בעלי אליה מאוד שונה...בעלי יותר רך איתה וממש יורד לגובה שלה מה שנקרא...הוא משחק איתה יותר ומשתובב איתה ומתיר לה לעשות דברים ואני הדמות היותר סמכותית שאם צריך לנזוף אז נוזפים ואם צריך ללטף אז מלטפים וכו'....אין אצלנו הרמת ידיים בשום אופן , אני מודה שאני לפעמים מתרגזת אז אני צועקת עליה ואחר כך יושבת איתה ברוגע ומסבירה לה למה צעקתי עליה...בכל מקרה לאחרונה הבת שלנו התחילה לפתח מין אובססיה לאבא שלה...היא כל הזמן מחפשת אותו בזמן שהוא עובד ושואלת איפה אבא וכשהוא אוכל (למרות שסיימה לאכול צהריים 5 דק' לפני כן) היא רוצה לאכול איתו גם וכשאני רוצה להחלף לה בגדים חשוב לה שהוא יהיה לידה והיא אומרת לו אבא תסתכל רק עליי וכשהוא נח היא לא מרשה לו להתכסות אלא אם כן היא תהיה לידו...בקיצור היא ממש חייבת בקרבת אביה כל הזמן..זה מציק לבעלי וגם מוזר בעיני...מה שכן היא גם שורטת אותו ומרביצה לו לפעמים...ולי היא לא עושה את זה...מה פשר התנהגות זו ומה עושים?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה3 אובססיבית לאביה... - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלום חן,
זו התנהגות שבמידה מסויימת אופיינית לגיל הזה. גיל 3 נחשב לתקופה ששייכת לשלב האדיפלי, כלומר שילדות מעדיפות את אביהן ובנים את אמא, ובו זמנית הם לפעמים נורא מעליבים את ההורה השני ודוחים אותו לעיתים (לא תמיד).
כמובן, אם זה נעשה בהגזמה כדאי להעמיד לזה גבולות. אם זה מפריע לבעלך, אני מציעה שתקחי צעד אחורה, ותוותרי באופן זמני על תפקידך כמעמידת הגבולות היחידה בבית, אם זה מפריע לו, תני לו להעמיד את הגבול. לפחות כשהוא מרגיש שהיא נדבקת אליו יותר מדי. כל עוד את לוקחת את כל האחריות במקומו, הוא לא נדרש להתמודד עם אמירת לא, אבל אם זה מפריע לו, אולי זה יעודד אותו לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
חן28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)