מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות בבית הספראסתריקה28/11/2010
רציתי לשאול בנוגע לבתי בת ה-8 הלומדת בכיתה ב'.
בתקופה האחרונה מזה חודש אנחנו מקבלים הערות ביומן על התנהגות לא נאותה של בתי אצל המורים המקצועיים (ביום החופשי של המחנכת שאצלה דרך אגב היא כמו חיילת) שמתבטאת בכך שהיא מצחיקה את הילדים האחרים , עושה להם פרצופים , מתחצפת לא מקשיבה למורים.
התחלנו (אני ובעלי) לתת לה עונשים, לא ללכת לחברים, למסיבות וכו' אז המורה זימנה אותנו ואמרה שהילדה לא מסכימה לתת להם מחברת קשר כנראה מהסיבה שלא נעניש אותה, דיברנו איתה המורה ואנחנו והיא כל הזמן מבטיחה ומבטיחה ואחרי יום שוב פעם מתנהגת לא יפה (כמובןלא האצל המורה הקבועה) .
יש לציין שהילדה מלאת חיים, אימפולסבית עם "קוצים בטוסיק".
אודה לך ליעוץ מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום אסתריקה,
עונשים, ועוד מהסוג שנתתם הם באמת פיתרון לא יעיל. לא כל כך נכון להעניש ילדה בתחום שכן הולך לה בו, התחום החברתי, על כשלים בתחום אחר. כשילדים מפריעים בשיעורים מקצועיים זה בדרך כלל לא מעיד על כוונה רעה, אלא על כך שהם קושרים לדמות קבועה, וכשהיא מתחלפת יותר קשה להם להחזיק את עצמם.כשאני הייתי ילדה, בכיתה ב' היו שיעורים רק עם המחנכת, והיה בזה משהו יותר נכון מבחינה פסיכולוגית. בכל אופן הזמנים השתנו. לכן הייתי מציעה לכם לפנות לפסיכולוגית בית הספר ולהתייעץ איתה איך בית ספר יכול לעזור לילדה בשיעורים שבה קשה לה. למשל לתדרך את המורות איך להתייחס אליה ולעזור לה להרגיש יותר מוחזקת, למשל על ידי נתינת תפקידים בכיתה, חיזוקים חיוביים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות בבית הספר
אסתריקה29/11/2010תודה על תשובתך, הפנה לבית הספר לקבל ייעוץ.
רשמת לי שעונשים בכלל ובפרט מהסוג עונש שנתנו לה לא יעיל, אודה לך אם תייעצי לי באיזה עונש לנקוט במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום אסתריקה,
תראי, באופן כללי אני לא מאמינה בעונשים בכלל. הם משפילים את הילד ולא משיגים את מטרתם בדרך כלל. אני מעדיפה חיזוקים חיוביים כדי להגביר התנהגות חיובית על חשבון ההתנהגות השלילית, וכן סמכות הורית ברורה ונחרצת, אין צורך בעונשים. הדבר הכי קרוב לעונש הוא להפגיש את הילד עם התוצאה הטבעית של מעשהו - אם הוא לא הכין משהו, או שכח למשל - אז לא יהיה לו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)