מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובה להעברת גן בעקבות גננת צועקתנעה28/11/2010
שלום
העברתי לאחרונה (שבועיים) את בני בן השנתיים ושלושה חודשים מגן לאחר שהאזנתי בסתר למתרחש בגן והזדעזעתי מהאווירה ה"צבאית" שהייתה שם מהגגננת והסייעת: צעקות, עלבונות, אף מילה טובה, שום רוך. הגן החדש רך ונעים לשמחתי. דיווחתי להורים שברובם בחרו שלא להאמין (מדובר בהורים שזה הילד השני והשלישי שלהם בגן ולא מוכנים לקבל את האפשרות שהאשה כנראה ירדה מהפסים או מעולם לא הייתה עליהם). כתבתי גם מכתב לארגון חיב"ה שאמור לפקח עליה.בתחילת השנה היה סיפור עם סייעת שדיברה עם הורים והשמיצה את הגננת. היא ערכה אספת הורים כדי להזים את השמועות, לטעון שהסייעת יוצאת נגדה בגלל פגיעה בשעות העבודה שלה ולהלל את עצמה בנוכחות נציגת הארגון. אז חשבתי שאולי באמת נעשה לה עוול. ארבעה ילדים עזבו בעקבות זה.התעמתתי אתה בצורה הישירה ביותר. גם הפעם היא מפילה את מה ששמעתי על הסייעת... עם זאת, שתי שאלות:
1. הילד ממשיך להמחיש ולהמחיז את היחס שקבל על הדובים שלו וגם עלי. זה נראה לי עיבוד נכון של החוויה אבל מאוד קשה לי לראות את זה. איך לעזור לו?
2. לתדהמתי הילד ממשיך להביע רצון ללכת לגננת הקודמת ומתקשה להסתגל לגן החדש. איך להגיב? האם רק לתת לזה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להעברת גן בעקבות גננת צועקת - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום נעה,
הילד מתגעגע למה שמוכר. אני מניחה שבשל דרך הפרידה לא היה עיבוד שלה, ואולי לא נעשתה פרידה מסודרת. אם אי אפשר לחזור וליהפרד ממנה בצורה הולמת, אפשר לתת לו לצייר ציור שמיועד לה, גם אם לא יימסר לה, אלא רק בצורה סימלית, יתאר את הגעגוע שחש, וכן ללוות זאת הצורה מילולית - כמה באמת קשה לשנות גן שרגילים אליו.
לגבי המשחק שהוא משחק, אכן זו דרך לעבד, ואפשר לעזור לו על ידי השתתפות פעילה במשחק למשל לדבר את מה שהדובי מרגיש, "אוף, לא נעים לי, כל היום צועקים עלי פה" וכו', באופן הזה את עוזרת לו להחזיק גם את התחושות שלו כשצעקו בגן וכך הוא יכול להתחבר בצורה יותר מלאה למכלול החוויה שעברה עליו ולעבד אותה.
מעבר לזה כדאי לתת זמן להתסגלות שלו לגן החדש ולסייע לו בה (להזמין ילדים הבייתה וכו') אני מניחה שעם הזמן התופעות האלה יתמתנו ויחלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)