מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בריחת צרכיםסיון29/11/2010
שלום רב,
מידי יום אני מוצאת את בני בן ה6 וחצי באיזו פינה בבית או מאחורי הספה/ פינת אוכל- יושב ועושה את צרכיו (צואה).
תופעה זו נארכת יותר מידי זמן והיא מתחילה להדאיג אותי. על פני השטח אין לי שום בעיה עם הילד, הוא ילד שמדבר, משתף, מספר מה עובר עליו בכל יום במהלך כל היום. המון חברים סביבו, אחד התלמידים החזקים בכית מבחינה דידקטית. בבית אני מעריפה על שני ילדיי חום אהבה וחיבוקים.
אני מאוד משתדלת להיות ערנית לצרכים שלו וכשהוא הולך לפינה (אחרי ארוחות למשל) אני מייד מעירה לו להיכנס לשירותים, הוא נכנס לשירותים ואז אין בעיה.
העניין הוא, שהילד מודע לכך שזה לא נעים או מסריח, לכן הוא עושה זאת רק בבית או רק באוטו כשאנחנו יחד ולבד.
אז מה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת צרכים - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום סיוון,
כנראה שבכל זאת יש בעיה. זה לא אומר כמובן שאתם הורים לא טובים או משהו, אבל משהו בכל זאת לא עובד. עשיית צרכים באופן הזה, מעידה על משהו שכדאי לבדוק בטיפול מסודר. אני לא יכולה לדעת בלי הכרות איתכם ממה זה נובע אצל הילד הספציפי שלכם.
בנוסף, מה שאת מתארת, זה לא בדיוק בריחת צרכים. זה לא שבאמת בורח לו, זה נשמע שהוא הולך לשם במיוחד כדי לעשות את זה.
באופן כללי, יש בעניין הזה הרבה תוקפנות, וזה מעלה אצלי את השאלה מה יחסכם בבית לתוקפנות ואיך הילד אם בכלל יכול או מעז להתנגד לכם לפעמים.
יכול להיות שזו הדרך היחידה שהוא חש שבה הוא יכול להביע את מחאתו על משהו.
ייתכן שזה קצת מסתדר עם ההצהרה שלך בתחילת השאלה, שבה תארת איך הכל כל כך בסדר, ואת לא מבינה מה יכולה להיות הבעיה. אולי זו הבעיה, אם נוצרת אווירה שבה לילד אסור להתלונן או להרגיש מצוקה כי אתם נורא דידיקטים ונותנים המון חום (אני בכוונה מקצינה, אני מבינה שאולי זה ל אבדיוק ככה) יכול להיות שאם בכל זאת קשה לא משהו אין לו דרך להראות את זה ואז זה יוצא בדרך הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת צרכים
סיון30/11/2010בהמשך לתגובתך, אין התנגדות מצידו בדר"כ בבית, ז"א שכל אחד יודע את מיקומו והגבולות מאוד ברורים, יחד עם זאת מגיל מאוד קטן היו לו התקפי זעם- ז"א כשהוא כועס על אחותו למשל שהיא מרעישה שלא בכוונה כשהוא צופה בטי וי או משחק הוא יודע שזה לא מקובל להתנהג באלימות/ אגרסיביות אז הוא נכנס להתקף זעם בינו לבין עצמו (כמו אובד עצות שמצד אחד הוא רוצה שקט כאן ועכשיו ומצד שני הוא יודע שאני עלולה לכעוס עליו אם הוא ינהג בתוקפנות- יצעק עליה וכו'). הוא מפגין מידי פעם סוג של אגרסיביות, אז בעצם מה זה אומר? שהוא מנסה למשוך תשומת לב מאיתנו?
העלית נקודה חשובה שלא בחנתי אותה לעומק, הוא אמנם ילד טוב שהולך בתלם, עוזר ומשתף אך יכול להיות שיש לו כעסים פנימיים. אני אבדוק את עצמי.
סוג של איזה טיפול מקצועי היית ממליצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת צרכים - תגובה
סמדר ריינר30/11/2010שלום סיוון,
אני לא חושבת שהו אמנסה למשוך תשומת לב במובן הרגיל של תראו אותי, אלא תראו דברים מאוד מסויימים שאתם לא מוכנים לתת להם מקום. תראו את הכעס שלי, גם הוא חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)