בת שנה ושלוש שלא מוצאת את עצמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושלוש שלא מוצאת את עצמה
    coral
    30/11/2010

שלום,
    יש לי שתי ילדות הראשונה - בת שלוש וחצי, ילדה מאודדומיינטית בבית וקצת חסרת ביטחון כשיוצאים מהמסגרת הקבועה שלה או כשנפגשים עם אנשים חדשים. בגן היא מהילדים היותר בוגרים ועצמאיים ( לפי הגננת לא רק לפי האמא הגאה :) ) אע"פ שהיא מהקטנים יותר.
    השניה, עליה אני ארצה לדבר - בת שנה ושלוש, ילדה מקסימה שלא עוזבת אותי לרגע. היא יורדת ממני מדי פעם לשחק קצת או להשתולל עם הראשונה, בל היא המון עלי.
    הילדה הקטנה יותר, נכנסה בספטמבר לגן. ההתחלה היתה קשה מאוד. היא בכתה המון ואז יום אחד היא התחילה ללכת ברצון. היא מגיעה ונותנת לגננות חיבוק גדול. ואני הייתי מאושרת עד הגג.
    לאחרונה הפנו את תשומת ליבי לעובדה כי הילדה הקטנה מעבירה את מרבית זמנה בדגן בבהייה בכלום. התחלתי לעשות ביקורות פתע וראיתי שבאמת רוב הזמן היא כאילו עומדת בצד. נראה כאילו היא מחפשת את עצמה ולא מוצאת.עוד לא דיברתי עם הגננוץ על כך, אני קבעתי פגישה למחר.
    רציתי להתייעץ ולשאול, מה אני עושה אל בסדר??
    ברור לי שאתם לא רואים את כל התמונה בבית, אבל אולי אני גורמת לקטנה לחיות בצל הגדולה? למה היא כ"כ קשורה אלי? ואיך אני משחררת אותה? ואם תוכלו.... מה אני יכולה לבקש בגן שיעשו איתה? האם זה נכון לבקש שיפעילו אותה כשהיא ככה? מה להגיד לגננת ואיך פעול בבית...
    ואולי זה משהו בריאותי???
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושלוש שלא מוצאת את עצמה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/12/2010

coral שלום,
    אני אאמר באופן כללי, כיוון שקשה לגבש תמונה על הילדה דרך הדברים שכתבת. ייתכן שכל ההשערות שלך נכונות לגבי הקשיים שלה, ולכן כדאי למצוא מענה לכל סוג קושי שציינת.
    ראשית, היצמדות לאמא בבית היא התנהגות אופיינית ונורמטיבית בגיל שנה ושלושה חודשים, כך שבתך נוהגת באופן תואם לגילה בבית. את אומרת ששתי בנותייך נוטות להימנעות מעט כאשר הן במסגרת חברתית, ואולי הדבר משקף את הטמפרמנט שלהן או גם ציפיות שלך, שהן תשתלבנה בקלות רבה יותר. כדאי לשוחח עם הגננות של בתך הצעירה, ולבדוק איתן דרכים בהן יוכלו לעזור לה להיות פעילה בגן. אגב, בגילה, פעילות לא מחייבת בהכרח אינטראקציה עם ילדים אחרים, אלא יכול להיות שהיא מאוד נהנית לצפות בהתרחשויות אחרות ובאמצעותן לומדת דברים חדשים ומעבדת את הגירויים.
    לא ברור לי למה בדיוק התכוונת כשכתבת "אולי אני גורמת לקטנה לחיות בצל הגדולה", אולם אם את מרגישה שהבת הקטנה זוכה לפחות תשומת לב, השקעה או התפעלות ממך בהשוואה להתייחסותך לאחותה, מומלץ לראות איך את מוצאת את התחומים האישיים של כל אחת ומאפשרת להן להרגיש טובות ורצויות בזכות עצמן, ולא "בצל" של אחת מהן.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו