מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבורות בגן חובהמעיין01/12/2010
בני בגן חובה. בזמן האחרון יש עיניין חבורות בגן וילדים שבאופן גורף מחליטים מי יצטרף, מי יעשה מה, מי ישחק עם מי.... זה עוד מילא... אבל זה מלווה באלימות פיזית ומילולית. להערכתי הגננת רואה, אבל לא מספיק וגם לא עומדת בכל העומס המוטל עליה. יש ילד אחד בגן שמאמלל את רוב הילדים בצורה זו או אחרת. זה גן עירוני. היש למי לפנות שהוא מעל הגננת? מה עושים?
אני אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבורות בגן חובה - תגובה
סמדר ריינר01/12/2010שלום שירה,
לא ציינת האם ניסיתם לפנות לגננת, או שמראש התייאשתם. אם לא, כדאי קודם כל לנסות את זה. אם זה לא עוזר, או שהיא לא קשובה, או שהיא לא מצליחה, אפשר לפנות, לפסיכולוגית בית הספר, לא כי היא מעל הגננת, ולא כדי לנזוף בגננת בהכרח, אלא כדי להתייעץ אולי היא יכולה לסייע לכם ולגננת להבין את הדינמיקה ולהתמודד איתה.
בכל מקרה, כשמדובר בגן עירוני, יש פיקוח גם של מחלקת החינוך בעירייה וגם של משרד החינוך, ואני מניחה שאפשר להגיע גם לשם, אבל קודם נראה לי שכדאי לנסות לפתור את הבעיה בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא דווקא קשובה, אבל...
מעיין01/12/2010היא דווקא קשובה, אך נראה לי שאינה מצליחה דיו. אם בני עדיין חושש מהאלימות המשתוללת, זה אומר דרשיני. את מתכוונת לפנות לפסיכולוגית של העירייה במחלקת גני הילדים? אני לא רוצה שזה יעשה כנגד הגננת כי כוונותיה טובות, האם לדעתך עלי לשתף אותה בכוונתי לפנות?
האם זו תופעה שתואמת את גילאי חמש?
איך עלי להנחות את הילד במקרה שילד אחר מפגין אלימות כלפיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא דווקא קשובה, אבל... - תגובה
סמדר ריינר01/12/2010שלום שירה,
אני באמת חושבת שזה חשוב שלאת תיפני כנגד הגננת, את יכולה לפנות קודם כל כהורה שהילד שלו סובל, בדיוק עם השאלה שאת מפנה לפורום, למשל איך להנחות את הילד שלך להגיב. ייתכן שאם הפסיכולוגית תתרשם שיש בעיה מערכתית בגן ולא רק עם הילד היא תוכל לעשות עבודה עם הגננת, וייתכן דרך אגב שהיא כבר עושה, ואתם עדיין לא יודעים מזה ולא מרגישים את התוצאות.
אני חושבת שבגיל הזה כדאי להנחות את הילד להגיב באסרטיביות כלפי אלימות מילולית (" אל תדברו אלי כך" וכו') למעט במקרים של אלימות פיזית או שהוא חש איום כי יש יותר ילדים ממנו, או שהוא מרגיש שהוא לא יכול עליהם ואז עליו להפנות את תשומת ליבה של הגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)