שני דברים לגבי בת 4.6 שנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שני דברים לגבי בת 4.6 שנים
    אמא
    01/12/2010

יש לי בת נהדרת בת 4.6, עם בעיית גבולות מדי פעם , חכמה מאוד, נבונה בעלת דימיון מאוד מפותח ומאד יצירתית. שתי שאלות :
    1. בתי בשום פנים ואופן לא מוכנה שבעלי יטפל בה, הווה אומר כל הנוגע למקלחת, הכנה לשינה, וכו' רק אותי. יש לציין שמערכת היחסים ביניהם מעולם לא היתה מושלמת. בעלי יותר נוקשה איתה ואני הרכה בבית. בעלי גם לא מרבה לתת לה תשומת לב אחרי יום העבודה. ואם כל זאת אני כן רוצה שהיא תלמד שגם אבא נמצא בשבילה. הוא מנסה לקחת אותה למקלחת וזה נגמר בבכי עז של הילדה ואז אני נכנעת ומגיעה. אחת הסיבות שאני נכנעת, על מנת למנוע מריבה שלה ושל בעלי משום שהוא מאבד סבלנות די מהר. לבתי נולדה אחות קטנה השנה בת שלושה חודשים.
    האם כדאי לבדוק אופציה לטיפול או הדרכה או שזה דבר שיעבור.
    לא מדובר במשהו שהוא לאחרונה, אלא מצב שהיה תמיד.
    2. אתמול היתה מסיבת חנוכה בגן, המסיבה היתה אחר הצהריים. במהלך ההכנות, בתי נכנסה לפניקה והחלה לזרז אותנו שמא נאחר ונפספס. לא עזרו שיכנועים שאנחנו בזמן טוב. היא התעקשה שכבר לילה וצריך ללכת אחרת היא תפסיד את המסיבה. הדרך שהיא בטאה את זה די הדאיגה אותי, היא די היתה בלחץ ובפניקה ולא התייחסה כלל לטיעונים שלנו בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שני דברים לגבי בת 4.6 שנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני דברים לגבי בת 4.6 שנים - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום לך,
    לגבי השאלה הראשונה, ייתכן שהדרך לקרב בין ביתך לבעלך, לא כדאי שתעבור מייד בתהחלה במטלות מהסוג הזה אלא בפעילות יותר חופשית, של משחק ופנאי כשאין לחץ, ורק אחרי שהי אתרגיש יותר נוח איתו, אפשר יהיה לעבור לדברים אחרים. ייתכן שהיא מרגישה שאו שהוא לא נמצא או כשהוא נמצא הוא לחוץ וחסר סבלנות וזה לא נעים לה.
    לגבי השאלה השניה, נשמע שהילדה לא תמיד סומכת עליכם שאתם באמת יודעים מה קורה, וזה אומר שכפי הנראה אתם או את משדרת חולשה לעיתים והילדה מרגישה יותר חזקה ממך וזה מעמיס עליה. נסי לחשוב האם זה נכון, ואם כן מהיכן זה נובע. אולי יש מקום שתפנו להדרכה שבו תוכלו לקבל כלים להיות יותר נחרצים ובטוחים בהורות שלכם מצד אחד ומצד שני, סבלניים ורכים כשצריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו