הצקות נישנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצקות נישנות
    אילנה
    01/12/2010

בני בן 11 שנים ומזה שנתיים סובל מבן כיתתו. נגד בני התנהל חרם, אחרי שבעיה זו באה לפתרונה הילד המציק יזם נגדו מעין טקס חניכה שבו מספר בנים מכיתתו נתנו לו מכה לפי התור. אחרי שתשו כוחותיי להסביר למנהלת את מערכת היחסים בכיתה, הגיעה רגיעה די ארוכה. ועכשיו שוב אותו ילד מצא פתח לחזור למעלליו.המחנכת מטפלת אך כנראה ללא הועיל.
    אני הגעתי לייאוש-אני פשוט מבינה את האם מיוקנעם שהגיעה עם אקדח לבית הספר!
    אני אמרתי לבני אם הוא שוב מכה אותו שיחזיר לו עם כל הבא ליד בכל כוחו-אולי אז יקרה משהו.ובאמת שאני לא צריכה לשמוע שאלימות זה לא הפיתרון בואו נהיה מעשיים -דרכים אחרות לא עבדו עד עכשיו.
    אני חושבת גם להתלונן במשטרה-אבל לא חושבת שהם יוכלו לעשות משהו.

.אנא עיזרו לי לטפל בבעיה.
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצקות נישנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצקות נישנות - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום אילנה,
    אכן בעיה כאובה מאוד וקשה. לא ציינת איזה עוד דברים נעשו כדי לפתור אותה.
    למשל לא ברור לי אם נעשה מאמץ להבין מדוע זה קורה דווקא לבן שלך. ואני לא מתכוונת להצדיק מעשים כאלה חלילה, או להאשים את הקורבן. עם זאת, יכול להיות שאם נבין יותר טוב מדוע זה קורה לבן שלך ולא לילדים אחרים, אולי נוכל לעזור לו לעשות משהו אחרת, וכך יוכל סוף סוף להיחלץ מהמעגל אליו הוא נקלע.
    ייתכן שבלי להתכוון הוא משדר או עושה דברים, אני לא יודעת מה, כי אני לא מכירה אותו, שתורמים לכך שנטפלים אליו. יכול להיות שלפעמים הוא אומר דברים שמרגיזים ופוגעים, יכול להיות שהוא מתנהג בצורה חריגה יחסית לגיל ולכיתה וכו'.
    אני הייתי מציעה להתייעץ על כך עם המורה ועם פסיכולוגית בית הספר, אולי הן תוכלנה לבדוק את זה, לקיים תצפית על הדינמיקה בכיתה ולפענח יותר מקרוב מה באמת קורה שם.
    ייתכן גם שיש מקום לשקול לשלוח את הילד לחוג של אומנות לחימה, גם כדי לחזק את ביטחונו העצמי, וגם כדי שיוכל להגן על עצמו במקרים כאלה.
    בנוסף בכלל אוי כדאי לטפח אצלו כישורים שיעזרו לו להתבלט בכיתה, במיוחד כישורים ספורטיביים בתחום שקל לו יחסית והוא אוהב, זה בהחלט יכול לשנות את היחס אליו בכיתה.
    אם כלום לא עוזר, והבעיה באמת לגמרי לא קשורה אליו, ייתכן ויש מקום לשקול מעבר בית ספר, אם יש אפשורת כזאת באיזור שלכם. לא חייבים לסבול בכוח.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות נישנות

אילנה
    02/12/2010

שלום,
    לא מדוברבילד חריג .מדובר בתלמיד מצטיין ושקט.
    המציק הוא ילד אחד- מלך הכיתה שכולם עושים כדברו ורק בני לא עושה מה שהוא לא רוצה לעשות-מעז לעמוד נגדו.
    בני גם פיזית יכול להרביץ לו, וגם פיזית הוא לא חריג-מכוער או משהו.
    זו בעיה של ילד שרוצה לשבור אותו, ילד אינטיליגנט וחריף שרוב הכיתה רוצה להיות חברים שלו.אך גם לבני יש חברים שפשוט לא יכולים להתנגד למלך הכיתה-ונגררים .
    בי"ס הצליח להביא שקט לתקופה אבל הילד ממתין לכל הזדמנות לתקוף ולהאשים את בני.
    כמובן שהאמת מתגלה מיד, אך זה פשוט בלתי נסבל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות נישנות - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2010

שלום אילנה,
    אני ממש לא טענתי שהבן שלך חריג. בודאי לא שהוא מכוער. וגם אם היה חריג ומכוער, זו לא סיבה לתקוף אותו.
    יש הבדל בין לטעון שהילד חריג ולבין להציע שאולי יש דברים מבחינת המיומנויות החברתיות שהוא עושה בצורה לא מסתגלת ובעקיפין תורם לכך שיתקפו אותו.
    בכל אופן, אם יש לבן שלך יכולת פיזית להתגונן כשתוקפים אותו, אין סיבה לשלא ישתמש בה. אני לא חושבת שמישהו מצפה ממנו לספוג מכות בלי לחלץ את עצמו אם יש לו את היכולת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו