ילדה שלא מקשיבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מקשיבה
    הילה
    01/12/2010

בתי בת 6 התחילה כיתה א ואיתו הגיעו הקשיים. היא תמיד הייתה נמרצת, לעולם לא מתעייפת, אוהבת ספורט וגם בבית אוהבת להתרוצץ ולהוציא אנרגיות..הבעיה היא שהכתב שלה לא ברור, היא כותבת מספרים הפוך והיא לא מוכנה לשבת להכין איתנו שיעורי בית..היא ישר קמה עוד לפני שאני מקריאה לה את המשימה שעליה לבצע. היא עושה הכול מהר וחפיף, העיקר לסיים, בלי לחשוב באמצע, הכול במהירות. לנו זה קשה כי עם כל הסבלנות, הילדה לא מוכנה לשמוע אלא רק רוצה לשחק. עלי לציין כי כשהיא רוצה היא באמת מסוגלת אבל היא כמעט אף פעם לא רוצה. אנו לא יודעים מה לעשות? בגן חובה לא אבחנו אותה כבעייתית או לא בשלה לעלות לכיתה א. זה לא רק בבית הספר ,זה גם כשאוכלים או כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה רמת התסכול שלה מיידית עולה וקשה לה להתאפק ולהתמודד עם דברים גם כשמסבירים לה. סך הכול היא ילדה מבריקה וחכמה, מלאת שמחת חיים ואנרגיה אבל היא מאוד מעייפת אותנו כי היא לא מקשיבה ולומדת מטעויות. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא מקשיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מקשיבה - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה,
    נשמע לי שבעניין השיעורים ייתכן שאת מפעילה יותר מדי לחץ. ילדים בכיתה א' עדיין כותבים הפוך לפעמים. זה מסתדר אחר כך. אני מציעה לגבי השיעורים תני לה לבד ורק אם היא שואלת אותך תתערבי. אם יש בעיה - תני למורה להתמודד.
    לגבי דברים אחרים - חושב לא להתרשם מהתסכול שלה, אם היא לא רוצה שלא תאכל, אחר כך היא תהיה רעבה. פשוט תפגישו אותה עם התוצאות של הבחירות שלה בלי להתרגש, בלי ללחוץ ובלי לנסות לשכנע. בסופו של דבר היא תעשה מה שמשתלם לה לאורך זמן. אם לא ישתלם לה לבכות ולהיות מתוסכלת - זה ייפסק, אם היא תשיג כך את מה שהיא רוצה - זה יימשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אז להוריד לחץ?

הילה
    01/12/2010

מתגובתך אני מבינה שלא מדובר בבעיה שזקוקה לאבחון..פשוט להוריד לחץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אז להוריד לחץ? - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה.
    שמחתי לעזור, וכן, התשובה היא להוריד לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם מדלגים בכוונה?

הילה
    01/12/2010

אתם יכולים גם להגיב ולהגיד שאין לכם מענה ושאפנה לכתובת אחרת אבל למה לדלג 3 פעמים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הילה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה.
    א.בדיוק עניתי לך.
    ב. אם את רוצה שהילדה שלך תדחה סיפוקים - אולי כדאי להתחיל מקצת דוגמה אישית.
    ג. אני לא יכולה, ולא מספיקה וגם למען האמת לא חייבת לענות להכל ובטח לא בבת אחת. אנחנו עונות בפורום בהתנדבות, ויש לנו עוד דברים לעשות בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להתרגז. זה לא אישי.

הילה
    01/12/2010

כל השאלות נענו בקפידה חוץ משלי..זה גרם לי לחשוב שהשאלה שלי אולי לא הייתה מספיק מובנת...בכל אופן תודה על התשובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להתרגז. זה לא אישי. - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה,
    לא כל השאלות נענו חוץ משלך. כמו כן צורת התגובה שלך לא הייתה לשאול אם השאלה שלך לא מובנת אלא תגובה קנטרנית ורגזנית על כך שמפלים אותך כאילו שמישהו חייב לך משהו. וכן זה מרגיז מאוד אפילו.
    לכן התגובה הייתה בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלל לא הייתה הכוונה-לילה טוב ורגוע

הילה
    01/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן צריך להתרגז

מיכל
    02/12/2010

אני וכל מי שקורא הודעות בסגנון הזה מתרגז מאוד.
    טוב שלא ציפית לקבל תשובה באותה שניה ממש.
    גם אני שואלת כאן שאלות ומחכה בסבלנות לתשובות. זה לא עניין של חיים או מוות ואף אחד לא חייב לך שום דבר. את אפילו לא משלמת על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו