שאלה לגבי תינוק נוסף וגמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תינוק נוסף וגמילה
    אורה
    02/12/2010

שלום,
    יש לי שתי שאלות משני תחומים שונים (כתבתי למטה אבל לא ניתנה תשובה..):
    1. יש לי ילדה בת שנה ו10 חודשים. אנחנו מצפים לילדה נוספת בעוד כחודשיים. השאלה שלי נובעת מזה ששמעתי כמה גישות לגבי הבאת הילדה הגדולה לבית חולים אחרי הלידה- יש שאמרו שלא כדאי להביא כי היא תצטרך לעזוב כשאימא שלה עם תינוקת אחרת נשארת וזה יכול לפגוע בה ויש כאלה שמביאים ולא עושים מזה עניין. האם יש לכם עצה בעניין זה- מה עדיף? להשאיר אותה בלי אימא לכמה ימים או שאפשר שתבוא לבי"ח?

2. שאלה שניה בנוגע לגמילה- התחלתנו עם הגמילה יחסית מוקדם (באוגוסט- שנה וחצי ושבעה חודשים) והילדה קלטה את העניין די מהר ותוך שבוע למדה לבקש ללכת לשירותים. אח"כ היו נסיגות קלות בענייני הפיפי והיתה תקופה קצרה שהפסיקה לבקש. לא נלחצנו והיא חזרה לבקש( לציין אחרי שנתנו לה סיר במקום מקטין אסלה). ועכשיו טפו טפו היא מבקשת ובכל הקשור לפיפי ביום כמעט ואין פספופים. השאלה היא לגבי הקקי שאותו היא כמעט תמיד עושה בתחתונים ולא מבקשת (היו פעמים מעטות שעשתה בשירותים) אני לא אומרת לה כלום, אלא רק שצריך לעשות בשירותים ובפעם הבאה שתגיד כי אני מפחדת שלא תימנע מעשיית קקי חלילה. האם יש מה לעושת עם ז? ושאלה נוספת לגבי גמילה בשינה- האם עושים עם זה משהו או פשוט מחכים שזה יבוא לבד? לגבי השינה- אני כעיקרון לא לחוצה ולא אכפת לי שתישן עם הטיטול בעיקר בלילה.

סליחה על האורך והמון תודה מראש על תשובתכם.
    אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תינוק נוסף וגמילה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/12/2010

אורה שלום,
    1. אני חושבת שאי הבאת הילדה לביה"ח לפגוש אותך ואת אחותה, מעבירה מסר לא נכון - לפיו קרה משהו שיהיה לה מאוד קשה ודרמטי לקבל. ההתייחסות לתקופה שלאחר הלידה צריכה להיות הרבה יותר עניינית ואפילו "טכנית" - נולדה תינוקת חדשה, אמא מחלימה בבי"ח ואח"כ אמא נשארת עם התינוקת בבית כשהגדולה נמצאת בגן. ככה הוא מצב העניינים, וכדאי להסתגל על אף הקשיים. כמובן שמבחינת הילדה תהיה חרדה גדולה מאוד, עצב וכעס. הם טבעיים ויש לתת להם מקום ולגיטימציה. אולם מדוע שהילדה לא תפגוש את אמא כמה ימים? ממילא היא תגיע בשעות אחה"צ לביקור יחד עם אבא ותחזור איתו. עדיף כמובן שהשגרה שלה כמה שפחות תיגדע, ושאבא יישאר איתה ולא עם אמא.
    אני חושבת שחלק מהמחשבות על אי הבאת ילדים לפגוש את אמא והאח/ות החדש/ה, נובע מקושי של הורים להתמודד עם השינוי ולהעביר אותו בצורה מעובדת לילד.
    2. לגבי הגמילה- ראשית לעתים יש שני שלבים בגמילה, גמילה קלה יותר יחסית מפיפי, ואז קושי, חששות והימנעות בגמילה מקקי. אני מפנה אותך בהקשר הזה לעמוד השאלות הנפוצות, שם מפורטים רעיונות להתמודד עם תהליך זה. הילדה שלך בזמן הקרוב עומדת להתמודד עם קשיים רבים בהסתגלות להולדת אחותה ולשינוי שכולכם תעברו, ולכן לא הייתי מוסיפה לה גם גמילת לילה. בזמן הקרוב (לפחות עד הלידה ומספר חודשים לאחר הלידה), כדאי להתמקד בשימור הקיים ולא להעמיס עליה בדרישות התפתחותיות נוספות.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו