אח חדש וגן חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אח חדש וגן חדש
    אמא
    02/12/2010

בתי הבכורה בת 3 וחצי ונולד לה אח לפני 4 חודשים.
    יש לציין שקיבלה אותו יפה למשפחה ולא מציקה לו יותר מדי.
    בתחילת השנה נכנסה לגן חדש (עם כמה מחבריה)- גן עירייה.
    לאחרונה החלה בהתנהגות אגרסיבית ואלימה כלפיי בעיקר, מפגינה כעס חוסר סבלנות (מדובר בילדה שקיבלה ועדיין מקבלת המון תשומת לב).
    בעבר היתה בוכה המון "ולימדנו" אותה שיכולה להפגין רגשות במילים- זה הצליח.
    כרגע המצב הוא כזה שהיא בוכה על כל שטות (לפעמים נראה שזה עייפות, היות ומאוד קשה לה בלי שנת הצהריים, לעיתים זה מופנה כלפיי) וזה מתחיל מהרגע שאני אוספת אותה מהגן ועד שאביה חוזר בשעות הערב- אז היא גם מאוד עייפה וזה מפסיק.
    גם שאני רוצה לשחק איתה (ולמזלי אחיה הקטן ישן ה-מ-ו-ן) היא כועסת וצועקת עליי בלי סוף (דוג': שמתי עליה יד ללטף את שערה והיא צעקה עליי- מדובר בילדה שמאוד אוהבת ליטופים ומגע!, לפנות בוקר התעוררה וצעקה עליי שנתתי לה כוס מים לבקשתה, רצתה כוס אחרת והתחילה לצרוח, לאחר מכן התעוררה שוב וביקשה את השפתון שלה, משלא מצאתי צעקה שוב, היום בבוקר צעקה עליי שאני לא שמה לה את הטבעת היטב- הסברתי לה שהטבעת גדולה לאצבע שלה אך היא המשיכה לכעוס ולהתעצבן וצועקת עליי כמו נערה מתבגרת).
    היום פניתי לגננת, אך נראה שזו במגננה ועסוקה בעצמה היות ובפניי טענה שהילדה ממש בסדר .קבעתי שאשוחח עמה היום בערב...
    בהמלך שעות הבוקר המאוחרות הרימה טלפון לאמא בגן וסיפרה לה שליאם הרביצה לבת שלה, אך "האגרסיות של ליאם בטיפול" לדבריה.
    חשבתי שזה המקום להתייעץ ולא עם הגננת שמשנה את דבריה.. כיצד לנהוג אל מול האלימות כלפיי ועם הצעקות שלה? מתנות ומדבקות כבר לא "עובדות" עליה
    אני כועסת עליה מאוד וחוששת שזה משיג תוצאה הפוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אח חדש וגן חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגו על ההודעה שלי

אמא
    03/12/2010

אשמח להתייחסות.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש וגן חדש - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/12/2010

לאמא שלום,
    בכותרת שנתת לשאלתך תמצתת היטב את מקור הקשיים של ליאם, אולם משום מה בתוכן השאלה עצמה התעלמת משני הקשיים הללו. ניתן להבין את מרבית ההתנהגויות כקשורות בהולדת האח, והן מאוד טבעיות ושכיחות - כעסנות, מתח, דרשנות כלפייך ועוד. הקשיים נובעים מהחרדה של ליאם מהתוספת של אחיה למשפחה, וכמה אתם ההורים פחות פנויים אליה.
    הדרך הטובה ביותר לסייע לה, היא לקבל במידה מסוימת את המתח שלה, ולהתייחס אליו כנובע לפחות בחלקו מהולדת אחיה. רצוי לדאוג למספיק הזדמנויות בהן כל אחד מההורים יבלה איתה לבד, וכן שלושתכם יחד. כמובן שאפשר להציב גבולות לדרשנות ולבכי, אולם לעשות זאת במידה. אני חושבת שלתקופה הקרובה טבלת התנהגות עם מדבקות ודרישות מוגדרות, היא לא מתאימה. ככל שבבית תוכלו לקבל, להכיל ולארגן את הקשיים של ליאם טוב יותר, כך יהיה לה פחות צורך לבטא זאת בגן ושם היא תוכל להיות פנויה יותר להסתגל למערכת החדשה.
    באמת יצא שהיו לה יחד הרבה שינויים (כולל הפסקת שנת הצהריים, שהיא גם קשה). אולם חשוב לזכור שילדים מסתגלים לשינויים כאלו, וממשיכים לתפקד. סביר לצפות שבעוד מספר חודשים העניינים ישובו למסלולם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו