מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובת הילד לאלימותלירון04/12/2010
שלום רב,
אני אמא לילד בן שנה ועשרה חודשים. מדובר בילד מקסים, בעל אופי רגוע ועצמאי. עם אנשים שהוא אוהב הוא מרבה לקשקש, לצחוק ולהתחבק, אבל במקומות יותר ניטרליים הוא בדרך כלל די שקט ורציני. מגיל 9 חודשים היה במשפחתון, בגיל שנה וחצי נכנס לגן, ולאחרונה אף הועבר בהמלצת הגננת לקבוצת גיל בוגרת יותר. זהו ילד ראשון, ומאוד מסקרנת אותי האינטרקציה שלו עם בני גילו. כך, שמתי לב שכשילדים אחרים באים ודוחפים אותו / לוקחים לו מוצץ או צעצוע, הוא פשוט לא מגיב. לא נעלב, לא בוכה, לא מנסה להתגונן או להחזיר, אולי נראה טיפונת מופתע, אבל בעיקר מעביר את זה על סדר היום וממשיך הלאה כאילו כלום לא קרה. רציתי לשאול עד כמה זה סביר, כי לא ראיתי ילדים אחרים שמגיבים כך, והאם אני אמורה איכשהו להכווין אותו בעניין הזה...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת הילד לאלימות - תגובה
סמדר ריינר04/12/2010שלום לירון,
קצת קשה לענות על השאלה בלי להבין טוב את הרקע. את מספרת שהוא הועבר לאחרונה לקבוצת גיל אחרת, ולא די בכך אלא שהילדים שם גדולים ממנו, אני חושבת שבהתחשב בנתונים האלה - תגובתו טבעית מאוד. לדעתי ייתכן מאוד שהוא לא לגמרי מוצא את מקומות בנתונים החדשים. לא ציינת מה היו השיקולים להעביר אותו לקבוצת גיל בוגרת יותר ואם התגובה הזו אופיינית רק למצב הזה או שכך זה היה תמיד.
כמו כן, ייתכן מאוד שמדובר בילד כל כך שקט ונוח ורגיל לוותר, גם בגלל שיש ציפייה כזו שמשודרת אליו מכם. האם מדובר בילד בכור? האם מדובר בילד שנראה מפותח שכלית מכפי גילו ולכן הועבר לקבוצת הבוגרים? אם כן ייתכן שהבגרות שאתם רואים היא מתוך הסתגלות יתר שלו לציפיות של הסביבה, ואולי כדאי לשים לב לזה, כיוון שייתכן שהוא משלם על כך מחיר ריגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון04/12/2010תודה על התגובה המהירה, רק אשמח להבהרה, כי לא כ"כ הבנתי למה התכוונת.
מדובר בילד ראשון ויחיד בינתיים. הוא נראה חכם ובוגר לגילו, ולכן לדעתי גם הועבר לקבוצה יותר בוגרת.
בבית אנחנו משתדלים לשמור על אווירה רגועה, להגיב בצורה תקיפה ועניינית לבעיות ולא לתגמל אלימות. אני לא מפחדת מאלימות, ברור לי שזה דבר טבעי, פשוט מנסה להבהיר שזה לא מקובל ולא לתת לזה במה, וזה כמעט ולא קורה לו גם ככה, מקסימום התקפי זעם של גיל שנתיים פה ושם, אבל כמעט אף פעם לא משהו שמכוון נגד מישהו אחר.
תגובות כאלה לאלימות של אחרים היו לו תמיד, ללא קשר למעבר בגן.
למה הכוונה בכך שהוא מתאים את עצמו וזה גורר קושי רגשי, ומה בדיוק אני אמורה לעשות מולו בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר05/12/2010שלום לירון,
לפעמים אנחנו מצפים מילד ראשון שיהיה נורא בוגר ומבין, ואכן הוא קולט, כאילו בטלפתיה את הציפייה הזו ומתאים את עצמו אליה. ייתכן שזה מה שקורה עם הילד שלכם. לכולם נורא נוח שהוא כל כל בוגר ומבין, אבל ייתכן והעיסקה הזו כוללת ויתור על הרצונות שלו ועל האני האותנטי שלו, ואז את רואה את זה בויתור הנורא מהיר שלו מול ילידם אחרים. אבל למעשה הוא מוותר כך גם מולכם אבל אתם לא שמים לבל לזה כי אתם חושבים שזה מעיד על בגרות. ייתכן שזו לא בגרות אלא ויתור.
אם זה אכן כך, כדאי לכם לשים לב מעט יותר לכך שהציפיות שלכם אולי מוגזמות ואולי בתוך הילד ב"בוגר" יש ילד קטן שצריך שיראו שהוא עוד קטן ולא יתפעלו כל כך מהבגרות שלו שהיא בעצם ויתור, ויתור על להגיד מה אני רוצה, להתעקש, למחות כשאני לא מקבל את זה, לעושת קצת בעיות לפעמים וכו', כמו כל ילד בגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)