מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד כבן 7 מאוד עצבני כלפי הוריואני05/12/2010
בני כבן 7 (6 ו- 9 חודשים בדיוק). לפני שנה נולדה לו אחות. בני מאוד מאוד עצבני כלפיי וכלפי אביו. אני לא יודעת לשחזר איך כל פעם המצב "מתלקח" אבל זה מתחיל בבוקר כשהוא מתעורר וצועק שהוא רוצה את הפטל שלו ולא מקבל אותו בזמן, זה ממשיך כשהוא לא רוצה לשטוף פנים ולצחצח שיניים וכמובן לא רוצה להתלבש...הכל מתנהל באיומים ובתנאיים מהרגע שהוא קם ועד שהוא הולך לביה"ס.
זה ממשיך אפילו בדרך חזרה מביה"ס כשהוא מתעצבן למשמע שאלותיי על איך עבר היום שלו, זה ממשיך בבית כמובן אם אני לא מסכימה לתת לו חטיף או ממתק, או אם אני לא מסכימה להדליק טלויזיה או לשחק במחשב... וזה ממשיך בערב כשהוא צריך להתקלח.
דוגמא של שיחה: "תיכנס לאמבטיה - לא. תיכנס לאמבטיה - לא נכנס. תיכנס כבר - אמרתי לך לא. תיכנס נהיה מאוחר - ל א נ כ נס !!!"
כמובן שבשלב זה אני כבר כולי עצבנית וצועקת אבל זה לא מזיז לו והוא ממש מתחצף ואומר דברים כמו "אני ארביץ לך" או "אמא מעצבנת" ולפעמים אף בועט בנו.
זה לא דבר חדש וזה לא קשור ללידת אחותו (אותה הוא מאוד מאוד אוהב), הוא תמיד התנהג כך וזכור לי שגם כשהיה בן 3, ממש "פחדתי" ממנו עד כדי כך שרציתי לברוח ממנו. כמובן שלא עשיתי זאת אבל זאת ההרגשה, גם היום.
חבל לי מאוד על המצב כי הוא ממש ילד חמוד ומתוק. הוא מקבל המון חום ואהבה, אני מאירה אותו בנשיקות וחיבוקים, מנשקת ומחבקת אותו בכל הזדמנות. אנחנו פשוט לא מבינים מדוע הוא כל כך כועס עלינו כל הזמן. המצב ממש בלתי נסבל ומאוד קשה לי לתאר אותו.
מה שמשונה, הוא שבגן ובביה"ס, או אפילו אצל חברים שלו, הוא תמיד התנהג ומתנהג למופת, מאוד מנומס, לא מתחצף כלל. יש לו מין "פיצול" אישיות איתנו.החוצפה שלו עברה כל גבול וזה מוציא אותי מדעתי. אפילו סטרתי לו כמה פעמים בשבועיים האחרונים (תמיד הייתי נגד) אבל זה אפילו לא מרגיע אותו (או אותי) והוא ממשיך בשלו, הוא ממשיך לצעוק לצרוח עליי ומאיים "תביא לי את זה או שאני לא אוכל" "תביא לי עכשיו או שאני ארביץ לך" וכו'
אנחנו ממש חסרי אונים. ברור לנו שזה רק משהו איתנו - הוריו כי במסגרת אחרת, הוא ילד אחר לגמרי. אולי פינקנו אותו יותר מדי, אולי קנינו לו יותר מדי, אולי וויתרנו ו יותר מדי .. אין לי תשובה. יש לכם?
לפעמים אני כל כך "מפחדת" להסלים את המצב שכשהוא מתחיל לכעוס ולהתעצבן אני פשוט שותקת ולא מדברת איתו ... השיחות איתו - כשהוא רגוע - לא עוזרות. הצעקות לא עוזרות. האיומים לא עוזרים. כלום לא עוזר. הוא מבטיח להתנהג יפה (כדי לקבל משהו בדרך כלל) ומבטיח שמחר יום חדש אבל זה כל יום כל יום כל יום אותו סיפור. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה ולא בא לי להיות איתו יותר - זאת הרגשה נוראית שממלאת אותי ברגשי אשמה כי הוא הבן שלי ואני אוהבת אותו בכל לבי - אבל הוא פשוט מפלצתי איתנו. לא יודעת אם הצלחתי להעביר תמונה שמשקת את חומרת המצב, כי קשה לשחזר את זה. הכל מתחיל מסתם התעקשות שלו לקבל או לעשות משהו. תעזרו לנו בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד כבן 7 מאוד עצבני כלפי הוריו - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום לך,
אכן ייתכן שויתרתם לא יותר מדי. מה זאת לא קיבל את הפטל שלו בזמן? הרי ברור שבמצב כזה הוא גם לא אמור לקבל. נראה שיש מקום שתפנו להדרכת הורים כדי ללמוד להציב גבולות כנדרש מצד אחד, ומצד שני לתת לו את ההתייחסות המתאימה לאחר הולדת אחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)