מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת שנה ו- 9- קצת ארוךחסוי06/12/2010
בוקר טוב,
מתנצלת מראש על האורך אבל אני חייבת לפרוק...
הבת שלי בת שנה ו- 9 יש לה התפרצויות כעס שאי אפשר לתאר.
היא נושכת, מרביצה ולא מתנהגת יפה באופן כללי.
אני חייבת לציין שזה לא כל הזמן ככה . היא בסדר ואז פתאום מקבלת עצבים
בין אם זה ממשחק או משהו שהיא לא קיבלה ונשכבת על הריצפה, דופקת את הראש
צורחת כאילו מישהו מרביץ לה, אם אני מנסה לגשת אליה היא מרביצה לי או נושכת אותי.
כבר כמה ימים שהיא מתנהגת אפילו יותר גרוע- לא נותת לי להחליף לה חיתול או לשים לה נעליים או גרביים.היא ממש מסרבת וצועקת ובוכה כאילו מתעללים בה.
אני אובדת עיצות ולא יודעת מה לעשות יותר עם ההתנהגות שלה.
כשאני מסבירה לה בטוב היא צוחקת עליי. רק אם אני או בעלי מרימים עליה את הקול או נותנים לה עונש (שמים אותה בחדר).
מה אני יכולה לעשות מול התנהגות כזאת.?
עליי לציין שגם עם אחרים היא מתנהגת לא יפה- בגן נושכת את הילדים או נשכבת על הריצפה בעצבים וצורחת, גם עם הסבא וסבתא היא התחילה להתנהג לא יפה ומרביצה להם או נושכת אותם או מושכת להם בשיער.
התנהגות כזאת לא מקובלת בכלל.
עוד עליי להוסיף שבשבוע האחרון היא חלתה . היה לה חום מס' ימים ואח"כ דלקת באוזן והיא מקבלת אנטיביוטיקה. לא יודעת אם זה קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה איתך
בילי06/12/2010אין לי תשובה בשבילך אבל חשבתי שזה ינחם אותך לשמוע שגם עם הילדה שלי, בת שנה ושבע, יש הרבה התפרצויות זעם (בתקופות - זה בא והולך)והרבה בעיות עם הלבשת נעליים ובגדים. לפעמים מה שעשיתי זה לקחת אותה לגן בלי נעליים (על הידיים מהאוטו לגן) ושם הנעלתי לה את הנעליים בלי בעיה. עם החולצה כמובן שהתעקשתי למרות הצרחות. דבר אחד שניסינו שהיא נשכבת על הרצפה וצורחת זה לא להתרגש מזה יותר מדי ולהמשיך בשלנו, למשל - להמשיך לאכול ארוחת ערב. זה עבד די בסדר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש דברים שאי אפשר להעביר אותם
חסוי06/12/2010כמו לדוגמא החלפת חיתול?
זה משהו שהתחיל רק עכשיו. היא מסתובבת על הבטן ולא מוכנה להחליף חיתול.
ומה עם הנשיכות, המשיכות בשיער, המכות?
אני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש דברים שאי אפשר להעביר אותם - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום לך,
אכן יש חשיבות, כמו בתשובה שקיבלת קודם לא לעשות עניין. לגבי הדברים שאי אפשר להעביר אותם, צריך להפסיק אותם באופן פיסי אם נדרש ונחרץ. אך עם זאת לא להעביר זמן בנאומים, התחננונויות משאים ומתנים וכו'. פשוט להפסיק את זה ודי. באותו רגע. זה יחזור עוד מספר פעמים אך תהיו עיקביים, כלומר נחרצים מאוד מצד אחד אך מצד שני לא עושים עניין ודרמה - זה יתמתן עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)