מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

תודה רבה!
ליאורה08/12/2010בהחלט אקרא את המאמר.
חשוב לי לציין שאנחנו נותנים לה את המקום שלה, מפנקים, מנשקים ומחבקים, וכמובן לא שוכחים שגם היא עדיין תינוקת.
אני נעזרת בכל מי שאפשר על מנת להתפנות אליה, היא גם בגן ככה שיש לנו רק את אחה"צ יחד.
היא מאוד נלחצת מכל בכי של הקטנה, מרגישה אחריות, מלטפת אותה ורוצה בקרבתה.
על פי ניסיונך- כמה זמן לוקח להם תהליך ההסתגלות בממוצע? חודש? שנה? יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי שינה ואוכל בלילהליאורה07/12/2010
שלום רב,
לפני כשבוע ילדתי את ביתי השניה, כאשר הבכורה בת שנתיים בדיוק.
עוד לפני הלידה היא נהגה להגיע למיטתנו בלילה (נרדמת במיטה שלה) ואף לדרוש לאכול בקבוק חלב וגם לקבל אותו.
הבעיה היא שכרגע הילדה ניראית לי בעודף משקל מדאיג בגלל האוכל בלילה (היא יכולה לאכול אפילו פעמיים בלילה בנוסף לבקבוק של הערב כי היא רגילה להירדם באמצעותו) וגם היא מתעוררת ממש מוקדם לאור העובדה שהקטנה גם ישנה איתנו בחדר, וחסרות לה שעות שינה.
באופן כללי, הקבלה של הקטנה לא הייתה לה פשוטה והיא נלחצת מכל בכי שלה ובוכה בעצמה, בודקת גבולות וכו'... מתעוררת איך שהיא בוכה.
אני רוצה לערוך שינוי לביתי, כך שתישן במיטה שלה (לעיתים אני לוקחת אותה בלילה מבלי שתבקש כי אני רוצה להמשיך לישון) ולא תאכל בכלל בלילה. היא ילדה נבונה ותבין שאסביר לה אך בלילה יהיה לה קשה ובטח ילווה בצרחות.
אני לא חוששת מפני הצרחות אך רציתי לשאול אם התזמון מתאים לאחר הלידה, שכן היא רואה את הקטנה אוכלת בקבוקים ומבקשת גם במהלך היום (ולא מקבלת וחיה עם זה בשלום) או האם עלי לחכות לסיום תהליך ההסתגלות... ואם כן, כמה זמן זה אמור לארוך ומתי אדע שהוא הסתיים.
חשוב לי לציין כי גמילה מבקבוקי לילה הוא תהליך שיהיה מאוד קשה לביתי שכן זה כמו גמילה ממוצץ (יש לה גם מוצץ וחפץ מעבר) ואיני רוצה להקשות עליה פסיכולוגית.
אנא עזרתכן האדיבה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי שינה ואוכל בלילה - תגובה
נעמה סבג שמש08/12/2010ליאורה שלום,
התזמון לשינוי כזה הוא בהחלט בעייתי. גם כך הילדה מתוסכלת ומרגישה נטושה(גם אם תהיו הכי מדהימים שיש...)וזה בדיוק לא הזמן לא לאפשר לה לבוא למיטתכם. זאת הרגשה שאתם מעדיפים את הילד האחר. לגבי הבקבוק- אותו כנ"ל.
הייתי מחכה עוד קצת. וגם מכינה אותה רגשית לפני, תוך סיפורים והמחזות על ילדים אחרים, מקשטת איתה את החדר שלה, נותת לה להתאהב בו, ורק אחרי הכל, עושה את הצעד.
חיכיתם עד עכשיו, חכו עוד קצת, זה לא פייר...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ליאורה08/12/2010זו בדיוק הייתה כוונתי.
עצם העובדה שהיא מרגישה נטושה היא קשה לי מאוד. בכל מקרה היא מרגישה ככה? גם אם היא מקבלת את מלוא תשומת הלב? מה אנו יכולים לעשות כדי להקל עליה?
ומתי את חושבת הזמן הנכון והנוח באמת להתחיל לעשות שינויים? איך אדע שהפסיקה להרגיש ככה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
נעמה סבג שמש08/12/2010ליאורה שלום,
כ"כ חבל לי שלא כתבת לי עוד במהלך ההריון. הכנה רגשית של הקטנה, כמו גם שינוי בהרגלי השינה שלה עוד טרם הלידה היו מקלים על כולכם מאד היום.
כרגע היא נמצאת בתחרות ויש לה צורך לוודא שמקומה לא נלקח. המלצותיי: לתת לה עדיין את המקום שלה, לא לשכוח שגם היא תינוקת וכך להתייחס אליה, להרעיף עליה תשומת לב וזמן איכות בנפרד.
חשוב לי מאד שתקראי מאמר על כך באתר שלי. יש גם כתבה שפורסמה בלהיות הורים, בנושא זה.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)