חוסר בטחון עצמי - אמא מתוסכלת...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר בטחון עצמי - אמא מתוסכלת...
    אמאל'ה
    04/12/2007

בני בן ה- 7 מאוד תחרותי ופרפקציוניסט ! מאוד קשה לו עם הפסדים. השנה עלה לכיתה א' והתחרותיות רק גברה ומביאה אותו לשיאים של התפרצויות בשל כשלים במשחק/ או אפילו במדבקה שמישהו אחר מקבל כי הגיע לו לקבל מהמורה.

בני היה בטיפול רגשי בשנים קודמות גם בבליותרפיה וגם בריגשי קבוצתי, טיפול שעזר מאוד, אבל לא ממש תרם לחזק את הבטחון העצמי שלו. כשהוא מרוצה מעצמו הוא בשמיים, וכשהוא לא מרוצה מעצמו הוא ממש "מרוסק" ומדבר מאוד לא יפה כביכול אל עצמו כמו: אני לא שווה וכו'...

בזמנו פסיכולוגית עודדה אותי לקנות לו "מתנה" קטנה בכל פעם שהוא יתגבר על התנהגויות מעין אלא אבל לא ניסיתי את השיטה הזו. האם כדאי? ואיזה טיפים את עוד יכולה לתת לי בנושא כדי לעזור לו להתמודד כמו שצריך עם כשלונות...

יש לציין שעידוד וחיזוקים הוא מקבל בלי הרף.. כולל גם דוגמאות שלנו שלא חייבים להצליח בהכול... אך ללא הועיל.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בטחון עצמי

שרון באומל
    06/12/2007

שלום לך.
    אי עמידה בתסכולים אינה מעידה דווקא על חוסר בבטחון עצמי, ונשמע שאתם הורים שמחזקים את הילד ושיש לו חיזוקים מבחוץ.
    הייתי מציעה לעשות לילד modeling דהיינו: לספר איך זה בשבילכם כשאתם לא מצליחים משהוואיך אתם מתגברים על הרגשות שמתעוררות כשלא מצליחים. הדוגמא האישית הן תיתן לו לגיטימציה להרגיש רע כשלא מצליחים, הן תראה לו באמת שכל אחד לעיתים מצליח ולעיתים לא והן תעניק לו כלים להתמודדות.
    אני, אישית, לא חושבת שמתנות קטנות יעזרו במקרה זה, כפי שתיארת אותו, אבל אולי שווה לנסות
    חג שמח
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו