העדרות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העדרות
    אמא לתינוק
    09/12/2010

שלום רב,

בני בן 6.5 חודשים נולד פג, ועתה הוא בסדר גמור (טפו טפו ..)
    עברה עלינו תקופה לא קלה ורצינו לנסוע אני ובעלי לכמה ימים רק שנינו (4 ימים ולילות) לנוח.
    אני מאוד רוצה אך חוששת שאולי זה יגרום לבני חרדת נטישה, למרות שכבר השארנו אותו לפעמים אצל הוריי ללילה. אנחנו משאירים אותו עם מטפלת שלו והוריי שרגילים לטפל בו.

אשמח לדעה מקצועית וכאלה שהשאירו את הילדים ואיך זה עבר ..

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העדרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדרות בת 4 ימים בגיל חצי שנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/12/2010

לאמא שלום,
    עברה עליכם בוודאי חצי שנה של התרגשות ושמחה, אך גם התעסקות מפרכת בתינוק. יופי שאתם מעוניינים להשקיע בעצמכם ולהתאוורר קצת. בגיל חצי שנה ניתוק בן 4 ימים משני ההורים הינו מאוד מאוד לא רצוי, ועלול לערער לילד את האמון והביטחון שהוא חש בסביבה, ובכם בעיקר. בגיל הזה של הילד, עדיף להיעזר בתמיכה המשפחתית ובמטפלת, כדי לנוח בפרקי זמן מוגבלים יותר (מספר שעות בהן אתם בבית והילד עם מישהו אחר, למשל), פעמים רבות יותר. רצוי ביותר שלא להיעלם לילד לזמן ממושך (4 ימים הם נצח בגילו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי העדרות...

אמא לתינוק
    12/12/2010

היי,

המחשבה שלי הייתה שהוא לא ירגיש את חסרונינו כ"כ אם יישאר לו הסדר יום כרגיל, והמטפלים שלו יהיו אלה שטיפלו בו מגיל אפס והוא רגיל אליהם (ההורים שלי והמטפלת במהלך היום)... מה דעתך?

מה שגם נראה לנו, שבגיל מבוגר יותר לעזוב אותם זה באמת יותר בעייתי. מאיזה גיל ניתן כן לעזוב לחופשה לבד ללא נזק פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי העדרות... - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/12/2010

לאמא לתינוק שלום,
    בוודאי שהילד ירגיש בחסרונכם, אתם ההורים שלו!!!! אני מקווה שאת לא חושבת שלמטפלת ולהורייך יש אותו מקום בחייו כמוכם ההורים - בוודאי שאתם דמויות הקרבה וההתקשרות העיקריות, והוא זקוק לכך שתהיו נוכחים בחייו באופן קבוע.
    עדיף לנסוע לחופשות ללא הילד, החל מהגיל בו קיימת יותר יכולת לקביעות אובייקט (הבנה שאתם ממשיכים לחיות ולהתקיים גם כשאינו רואה אתכם), ובנוסף כשהוא כבר יכול לשוחח עמכם בטלפון ולראות שאתם קיימים שם. זו הערכה גסה ומשתנה מילד לילד, אולם לפני שנה וחצי היעדרות של ארבעה ימים היא מאוד לא מומלצת.
    לגבי הנזק הפסיכולוגי - החוזק הנפשי ויכולת ההתמודדות משתנה מתינוק לתינוק, ולכן המונח המתאים אינו באמת "נזק", במיוחד אם אתם הורים קשובים וזמינים לילד במרבית הזמן. הרי אם חס וחלילה מישהו מכם היה אמור להתאשפז לניתוח דחוף, הוא היה עושה זאת גם אם הילד ישלם מחיר נפשי. חופשה בכל אופן זה מותרות, שאפשר לדחותם או לתכננם בצורה אחרת, כיוון שהתינוק שלכם מאוד יסבול בהיעדרות של ארבעה ימים רצופים. אולי אפשר לצאת לארבע חופשות של לילה אחד, אחת לחודש, או להשאיר אותו בליל חמישי אצל סבא וסבתא, לנוח ולהתאוורר כל שישי, ואז לאסוף אותו בחזרה בערב כך שיישן בבית ותבלו איתו כל השבת. חשוב למצוא פתרון יצירתי למצב הנוכחי.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו