רוני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוני
    אילנה
    09/12/2010

שלום לך אני פניתי כבר אליכן בעבר בנושא של גמגום בני-להזכיר - כאשר חווינו מתח בבית אני ובעלי לפני כחודשיים (היו מריבות בבית) בי החל לגמגם(הוא בן 3.3) .(זהו ילד שמדבר שוטף מגיל שנה ו 9 ללא בעיות). כמובן שזה כבר עבר כשהתחלנו לטפל בבעיות בינינו ומאז הכל כשורה. כמו כן במאי 2009 כאשר בעלי נעדר הרבה שעות בגלל עבודה בני גם גמגם אך זה עבר מיד כשבעלי חזר.

אני מציינת זאת כיוון ששנה הבאה יהיה בן 4 , כעת הוא בגן פרטי טוב עם 24 ילד גננת ו 2 סייעות.הוא אוהב את הגן טהצוות ויש לו חברים. אולם שנה הבאה יהיה בן 4.2 וממוצע הגילאים יהיה 3.5 (אולי ישארו 2 בני גילו) .הם לא יהיו קטנים מידי בשבילו? הוא מאד מפותח רוגניטיבית.. רציתי להשאירו שם שנה נוספת עד לחובה כי אני חוששת שמעבר לגן עירוני יהיה לו קשה ויגמגם.(יש לו בטחון עצמי הוא חברותי אך רגיש מאד) האם יש לי ממה לחשוש? כמו כן בעזרת השם בחורף הבא נרחיב את משפחתנו ויצטרף תינוק ואני חוששת ששני שינויים בטווח של חצי שנה יקשו עליו מה דעתך?

האם זה "בסדר" להשאירו שם עם הצעירים ממנו בהנחה שהבוגרים יעזהבו? האם להעלות אותו לעירוני ? בהתחשב במכלול הגורמים שציינתי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות לגבי ההסתגלות של ילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/12/2010

אילנית שלום,
    ממה שאת מתארת עולה, שהילד שלך הוא קשוב לסביבה ומגיב לקשיים שיש בה. אולם לאחר זמן הוא מצליח להסתגל וחוזר לתפקוד הרגיל והגבוה שלו. לכן אני רואה פחות סיבה לחשוש מההסתגלות לגן וללידה הצפויה. סביר שבשני המקרים תהיה רגרסיה, אולם במקרה של הגמגום סביב הקשיים הזוגיים, כל המשפחה התארגנה יפה ואפילו צמחה, התפתחה והתחזקה במובנים מסוימים.
    לעומת זאת, עדיף להיות שנתיים באותו הגן (טרם חובה וחובה) עם ילדים שהם יותר בני גילו. המעבר לגן אחר צפוי להיות לא קל תמיד, ולכן אין הרבה טעם לדחותו, בהתחשב בפרטים שמסרת.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו