מחשבות על מוות הורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבות על מוות הורים
    נונה
    09/12/2010

שלום,
    לביתי ,בכורתי בת 8 וחצי יש מחשבות על מוות לפני שהיא הולכת לישון , היא אומרת שנושא המוות עולה לה בכל יום בדיוק כשהיא שוכבת לישון במיטה לפני שנת הלילה,קשה לה להתגבר למרות שאני מחבקת אותה ומנסה להרגיע ואומרת שהכל בסדר ויש זמן עד שנתבגר ונזדקן ועוד הרבה שנים לפנינו והיא בתגובה עדין אומרת שאני ואבא מבוגרים ממנה והיא פוחדת שנמות .איך בכל זאת מסבירים לה את נושא המוות ונותנים לה ביטחון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות על מוות הורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות על מוות הורים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/12/2010

שלי שלום,
    לא כתבת באיזו מידה החרדות של הילדה מבוססים על בסיס מציאותי - האם אתם ההורים אכן הרבה יותר מבוגרים, האם אתם או מישהו אחר מהמשפחה חס וחלילה חלה לאחרונה, האם אירע אירוע משמעותי אחר לאחרונה וכדומה. כמו כן, חשוב קצת להרהר האם אנשים אחרים בבית סובלים מחרדות בנושא מוות או בנושאים אחרים.
    באופן עקרוני, הדרך בה את מרגיעה אותה נראית לי נכונה, חשוב לאפשר היפרדות הדרגתית בלילה ואף טקס, כדי להשרות בה יותר ביטחון. אם החרדות ממשיכות, או אם הן מתחילות להופיע במהלך היום או לפגוע בתפקוד (נמנעת ללכת לחברות, מתקשה בלימודים וכדומה), רצוי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים, עדיף כזה המטפל גם בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי ממוקד לחרדות.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו