מלחמת החתלה והלבשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מלחמת החתלה והלבשה
    עירית
    09/12/2010

שלום!
    בני בן השנה ילד מתוק, נמרץ וחייכן. מאד קואופרטיבי ומבין. בשלושת החודשים האחרונים נהיה בלתי נסבל עד כמעט בלתי אפשרי לחתל ולהלביש אותו. אני מנסה לשיר לו, לדבר אליו, לרתק אותו בצעצוע, להיות תקיפה, להצחיק - מה לא...! המצב גרוע במיוחד לאחר האמבטיה כיוון שהוא יודע שלאחר ההחתלה וההלבשה יש בקבוק (הוא אחרי ארוחת ערב גדולה בד"כ כך שהוא לא רעב, רק רוצה את הבקבוק לפני השינה). לפעמים הוא ממש נכנס לטראנס של בכי ועצבים ואז ממש כלום לא עוזר.
    אני מותשת ומיואשת - מה עושים??
    אגב - בגן לטענת המטפלות אין כל בעיה.

תודה,

עירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלחמת החתלה והלבשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלחמת החתלה והלבשה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/12/2010

עירית שלום,
    אם השירים, הדיבורים והמשחקים לא מסייעים, אפשר להוריד את המינון של ה"התנחמדות" לילד לתקופה, ופשוט להלביש אותו ללא התפתלויות נוספות... אם את מרגישה שהוא מאוד רעב כבר מיד לאחר המקלחת, אפשר לשקול לתת לו בקבוק כבר כשהוא בשידת ההחתלה, כדי להרגיע רעב שאולי נוצר.
    העובדה שההתנהגות לא מתרחשת בגן פחות משמעותית בעיניי, כי הבעיה היא בערב כשאולי הוא עייף או רעב. תנסי אולי לקלח אותו מיד כשהוא חוזר מהגן (לאחר ארוחה קלה) ותראי איך הוא מגיב. לא כתבת האם הוא נוהג באותו האופן גם כשמישהו אחר (אבא, סבא או סבתא) מקלחים אותו בערב, זה גם משמעותי להבנה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התשובה

עירית
    12/12/2010

מדובר לא רק אחרי האמבטיה אלא גם לפעמים בסתם החתלה, לפעמים בבוקר כשצריך להחליף חיתול ולהתלבש. זה קורה גם עם בעלי, וגם עם סבתא וסבא. אני מנסה גם להיות תקיפה ועניינית - אבל כשהוא נכנס ל"קריזה" אז כלום לא עוזר! אני מרגישה שזה בידיים שלו: אם הוא רוצה אז ההחתלה וההתלבשות עוברות בכיף ובחיוכים, ואם לא - אז מלחמה.
    וכמו שצייינתי, הוא לא רעב לאחר האמבטיה, כי הוא אוכל ארוחת ערב בד"כ גדולה והבקבוק הוא סוג של פינוק לפני השינה.
    אני מרגישה שיש פה איזשהו מאבק כוחות ואני מפחדת שאם אני לא אגיב עכשיו בצורה הנכונה, זה ישליך על ההתנהגות שלו בהמשך.

תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו