טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בתי תחגוג יום הולדת ארבע בחודש הבא. אני מתלבטת אם לחגוג לה את היום הולדת במסגרת משפחתית, או לילדים מהגן. האם יש משמעות כלשהי לבחירה?
אציין כי היא התחילה השנה גן חדש ועוד אין לה חברים קרובים בגן. כך שמצד אחד, יום הולדת למשפחה הוא מעין מפלט בטוח, מצד שני, דווקא יום הולדת לילדי הגן נראה לי חשוב, כי זה הילדים שהיא איתם כל יום. והיא בכל זאת מכירה את הילדים די טוב, אם כי כאמור אף חבר קרוב עדיין.
האם יש מקום לשאול אותה? או שזה סתם יסבך אותה זכות הבחירה. וחוץ מזה שהיא עלולה לבחור ביום הולדת למשפחה רק מתוך פחד כלשהו מלחגוג עם ילדי הגן ואני לא רוצה לעודד את הפחד הזה. בקיצור - מה דעתך? אודה להתייחסות. אציין כי שנה שעברה לא חגגנו כי לא היינו בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום דפנה, דווקא משום שאין לה חברים בגן, זו הזדמנות מצויינת לערוך יום הולדת, כדי לתת לה מקום בגן, וכו'. כמובן שצריך להכין זאת היטב, לבקש את עזרת הגננת, ליצור קשר עם ההורים בגן וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד