תינוקי מסיט את מבטו ממני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקי מסיט את מבטו ממני
    ס
    05/12/2007

בני בן 9 חודשים ערני ומפותח בה לגילו. הוא זוחל נעמד על חפצים ודי פעיל.
    הבעיה כשאני מחזיקה אותו ומדברת אליו הוא לא מסתכל עלי בעינים. ואם הוא כן מסתכל אז זה לדקה ומיד הוא מסיט את המבט. הוא כן מסתכל עלי מרחוק למשל כשהוא זוחל על הרצפה ואני קוראת לו או מדברת איתו במרחק מה.
    עלי לציין שעם אביו הקשר הוא הרבה יותר טוב. והוא לא מבין מה הבעיה לטענתו הוא כל הזמן מסתכל לו בעיניים (אני חושבת שאומנם הוא מסתכל עליו יותר ממני אבל עדיין לא מספיק)
    הוא עדיין לא אומר שום מילה חוץ מכמה קולות שהוא מוציא מפיו כמו אה לא הברות פשוט כל מיני סוגים של קולות
    הוא גם "עצבני" מאוד באופי . ואם משהו לא הולך לו הוא מתחיל להתעצבן וממש לצעוק ולהתעוות מכעס. הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה ומתנגד אם משהו רוצה הפוך. למשל אני מנסה לשים לו כובע בראש כי קר בחוץ והוא מתנגד מתפתל ומוריד את הכובע שוב ושוב. ואם אני לא נותנת לו הוא מתחיל להתעצבן ולשאוג מעצבים.
    או אם הוא לא רוצה לשבת בעגלה הוא יתחיל להתפתל ולהשתולל עד שהוא ימצא דרך לרדת ממנה. (אני כל הזמן חיבת לשמור עליו כי כבר הרבה פעמים שהוא נפל וקיבל מכות מכלל ההשתוללות הזו)
    כשאני מחזיקה אותו ביד והולכת או עומדת איתו הוא נינוח. אבל כשאני סתם מנסה לנוח איתו במיטה לא נח לו. כמו שהוא מפחד מיותר מידי קרבה.
    יש לי ילדה יותר גדולה (שנתיים) ועד היום היא אוהבת שאני שרה לה ומספרת לה סיפורים היא תמיד מסתכלת עלי ומקשיבה לי ועוד מבקשת עוד סיפור ועוד שיר..
    הוא מאוד אוהב את אחותו והולך אחריה לכל מקום וברגע שהוא רואה אותה הוא מתחיל לחייך. אבל הוא יותר אגרסיבי ממנה ולמרות שהוא קטן הוא חוטף (או לפחות מנסה בכח) ממנה את הצעצועים. או מה שיש לה ביד
    אם הם יושבים אחד ליד השני למשל הוא מוריד לה את הכובע חוטף לה את המוצץ וכו. בכל משחק שהיא משחקת הוא גם רוצה לשחק.
    ציינתי כבר שהוא אוהב את אבא שלו זוחל אחריו לכל מקום מושך לו במכנסיים ובוכה שירים אותו. אבל אז שאביו מרים אותו אני לא רואה שהוא מסתכל עליו . הוא מסיט את מבטו רוב הזמן (מרחוק כשהוא רק רואה את אבא שלו הוא מחייך ואפילו צוחק בקול ורץ לקראתו)
    עוד נקודה קטנה היתה לנו התחלה טראומתיתמהריון לא צפוי (לא רצוי?) לידה קשה. ועוד כל מיני גורמים שהתחלתי להתקשר אליו רק מגיל ארבע חודשים בערך . ומאז זה רק משתפר והולך. אבל עדיין אני לא מרגישה אליו כמו הרגש הספונטני שהיה לי עם הבת את האהבה האין סופית את הקשר המושלם שיש לי איתה. וזה כואב לי . אבל כמו שציינתי היום אני ממש אוהבת וקשורה אליו.אבל זה לקח לי זמן. ואולי גם זה השפיע עליו.
    מה עלי לעשות כדי לבנות יותר אמון בננו ולפתח את השפה שלו יותר . ואולי לתת לו להאמין בי ולהסתכל עלי בעינים בלי לפחד בלי צורך להסיט מבט. (זה נראה שממש הוא מתאמץ לא להסתכל עלי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקי מסיט את מבטו ממני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לכותבת ההודעה שלום

ל
    02/03/2015

נכון שעברו הרבה שנים, אבל האם העניין הסתדר? מתי?

יש לי את אותה בעיה מאז שהילדה שלי נכנסה לגן ואני תוהה אם זה קשור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בקשר עין

שרון באומל
    06/12/2007

שלום לך.
    הייתי מציעה לך לפנות לאחד מהמכונים להתפתחות הילד באיזור מגורייך, על מנת שאיש מקצוע יראה את הילד. התנהגותו של בנך אינה תואמת את הגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לפרט יותר בבקשה?

ס
    06/12/2007

מה בדיוק לא מתאים לגיל? האגרסיביות? העצבים? או הסטת המבט שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטת מבט

שרון באומל
    08/12/2007

שלום לך.
    לאחר שתיארת את תינוקך והתנהגותו בשורות הראשונות, חיפשתי את הקשיים בתחילת הקשר. ואכן, כתבת עליהם. נשמע לי שאת אמא מאוד אכפתית ומאוד שמה לב וחושבת את ילדייך. אולם, נשמע שבאיזשהו מקום אכן יש הבדל בקשר שלך עם שני הילדים. לכן המלצתי לך להגיע לאיש מקצוע על מנת לפתוח את הדברים וללמוד איך להתמודד עימם בצורה הטובה ביותר. ככל שהגיל צעיר יותר השיפור משמעותי ביותר. ייתכן ואת חושבת שתינוקך היה קטן ולא "הבין" ממה שעבר עלייך באותה תקופה (ונשמע שעברו עלייך קשיים - וזה, כמובן, לגיטימי). אולם, תינוקות מרגישים הכל, והזכרונות נחרטים בחווייה שלהם ומשפיעים על אישיותם.
    לגבי ההתנהגות שאינה תואמת לגיל - הכוונה הייתה להסטת המבט. תינוקות בגיל 9 חודשים הם באיזשהו שיא של חברותיות וקשר. את שמת לב שקיים קושי. הייתי מציעה לבדוק את הרקע לקושי הזה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות

ס
    09/12/2007

תודה על העזרה
    דברתי עם הרופא על החששות שלי. והוא ביטל אותם מכל וכל. הוא אמר שהילג מתפתח יפה פיזי . הוא גם מחייך וצוחק (מה שנכון). נראה ערני מאוד לסביבה (מה שנכון גם) אבל אני חושבת שהוא קצת יותר מדי ערני לסביבה כמו צעצועים מחשב רהיטים וחפצים וכו ופחות מדי מתיחס אלי. הקשר שלנו הוא לא אותו דבר גם בגלל ההתחלה הקשה וגם בגלל שהוא לא מתקשר איתי כמו הגדולה. כמו שפרטתי קודם אני שרה מדברת וכו וצריכה להתאמץ מאוד כדי שיסתכל לי בעינים. זה לא שהוא לא מסתכל לי בעינים אף פעם. אבל זה לא ספונטני . זה כמו שהוא דוחה אותי. ואני יודעת שהוא לא עושה את זה בכוונה אבל זה מפריע לקשר. אני מרגישה לפעמים שאני מדברת לאוויר.אבל כשהוא כן מסתכל זה סיפוק אדיר. ובימם האחרונים בגלל שאני מנסה לתת לו תשומת לב כמה שיותר . ולדבר איתו כמה שיותר הוא נראה מסתכל עלי יותר (גם עם זה בא על חשבון הגדולה מה שמכאיב לי אבל מה אפשר לעשות?)
    כל העניין מפחיד אותי מאוד. ואני גם לא נמצאת בארץ ואין לי את כל הכלים לטפל בו. (הרופא לא מאשר שיש בעיה אז הביטוח לא ישלם על טיפול ואבחון פרטי שיקר מאוד)
    האם יש דרך שאוכל לטפל בו לבד בבית? אני לא עובדת ואיתם כל היום בבית. אולי יש משהו שאוכל לעשות לבדי?
    אני מפחדת שהזמן יעמוד לרעתי כמו שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטת מבט

שרון באומל
    09/12/2007

שלום לך
    אם אין לך אפשרות ללכת לייעוץ, ואני מאוד מבינה את זה, אני מציעה בעדינות ולאט לאט לרקום את הקשר עם בנך, כפי שנראה לי שאת עושה. זה תמיד יבוא על חשבון האסקלוסיביות עם הבת הגדולה. לעוד עצות לגבי הבת הגדולה בהתמודדותה עם אח צעיר, את מוזמנת להיכנס לאתר שלי www.sharonba.com. אם הרופא לא ראה שום דבר, אולי הסיבה להסטת המבט היא רגשית בלבד. אני הייתי מנסה להתקרב אליו ולראות כיצד זה משפיע ואולי לקבל חוות דעת נוספת (אולי כשתגיעי לביקור בארץ).
    חנוכה שמח
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו