מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3 עקשנית ושתלטניתשחר14/12/2010
שלום,
רציתי להתייעץ בקשר לבת שלי בת 3 (יש לי עוד ילדה בת 6 הרבה יותר קלה ופחות עקשנית)
היא ילדה מאוד עקשנית מאז ומתמיד היא הייתה ככה וזה רק מחמיר ככל שהיא גודלת
אם לא עושים מה שהיא רוצה היא מתחילה לבכות,משתטחת על הרצפה,בועטת
אומרת שהיא לא אוהבת אותנו ולא חברה שלנו וכו'...
הבעיה העיקרית היא בבקרים לפני היציאה לגן היא עושה המון סצנות עם הלבוש
רוצה ללבוש בחורף קצר ובקיץ ארוך,לא רוצה כל מה שמציעים לה ומתחילה בבכי
היא רוצה לשים את התיק של הגן על הגב ולא מוכנה להוריד אותו גם בנסיעה ומבקשת שנחגור אותה ביחד עם התיק.
כל פעם אני מאחרת לעבודה בגלל זה.
בגן כשאני מביאה אותה אני נפרדת ממנה בחיבוק ונשיקה והיא עושה לי שלום מהחלון ומיד אח"כ מתחילה לבכות ומבקשת שאני יחזור כי היא רוצה לשתות מיים
כשאני אומרת לה שהסייעת תתן לה היא מתחילה שוב לבכות וכו'...
מה עושים?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 עקשנית ושתלטנית - תגובה
סמדר ריינר15/12/2010שלום שחר.
תראי, הדבר שהכי נהוג לייעץ במקרים כאלה הוא שהתגובות שלכם להתקפים שלה יהיו יותר מינוריות עד כדי התעלמות במקרים מסויימים. יש מקרים שאפשר להתפשר איתה, וייתכן שהעקשנות היא דווקא מצידכם, יש מקומות שפשוט צריך ללכת ולא לעשות עניין (כמו במקום של המים). ויש אולי מקומות שצריך להעמיד גבול ברור. ייתכן שקשה לכם להבחין מתי לנהוג כך ומתי אחרת. עם זאת נראה לי שכאן יש משהו יותר מורכב. נראה לי שבתך נכנסה ואולי גם אתם הכנסתם אותה, בלי כוונה, לתפקיד מסויים במשפחה של זו שעושה בעיות. באופן לא מודע זה אולי עונה על צרכים שלכם במשפחה שאני לא יכולה לדעת מה הם. במקרה כזה הייתי ממליצה לפנות לטיפול משפחתי כדי לבדוק את הדינמיקה הזו קצת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)