מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד של אבאשירה14/12/2010
שלום,
בני בן כמעט 4. ילד חכם מאד, מקסים, שנון, אמפטי וחמוד מאד. מאז שהוא קטן הוא ילד של אבא, הוא קשור אליו מאד וכל בוקר הוא מתעורר ושואל איפה אבא ובערב הוא רוצה שאבא ירדים אותו וכל',
כשאני לבד איתו הכל מצויין, הוא ממושמע, אנחנו מבלים ועושים דברים יחד והכל בסדר. כל קונפליקט מסתיים בצורה נעימה בס"כ והוא מתנהג כלפיי מאד יפה.
בשנייה שאבא נכנס הבייתה הכל מתהפך...
אתמול הערב אבא הגיע מאוחר והגיע בדיוק כשהילד נכנס למיטה. כמובן שמיד הוא קפץ בשמחה לדלת להגיד שלום לאבא ולספר לי שאבא הגיע. שמחתי איתו שאבא הגיע ומיד הוא התחיל להפנות אליי מילים לא יפות (את רוצה שאני ארביץ לך? חוצפנית וכל'). זו רק דוגמה... כשאבא בסביבה הוא מרשה לעצמו להרביץ לי סתם בלי שום סיבה, לדבר אליי לא יפה.
המצב החמיר מאד מאז שילדתי לפני כ- 5 חודשים ואני מבינה שהוא מפנה אליי כעס בגלל זה, אבל אני לא יודעת איך להגיב בזמן שהוא מרביץ לי. לאחרונה הוא מצא דבר חדש. הוא מספר פעמים עשה עלינו פיפי בזמן האמבטיה. הוא מסתובב לכיוונינו מכוון עלינו ובמודע עושה עלינו פיפי. בפעם האחרונה שהוא עשה את זה, ביקשתי ממנו לצאת מהאמבטיה ולנקות את הפיפי מהרצפה.הוא עשה את זה, אבל את תחושת ההשפלה והכעס שלי היה לע מאד קשה להתגבר עליה.
זה קצת ארוך, סליחה...
אשמח לעזרה.
תודה, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם כעסי הילד
ד''ר שירי שדה שרביט15/12/2010שירה שלום,
אין ספק כי בנך מגיב ללידת האח/ות. ייתכן כי בעיניו אבא "פחות בגד" בו, כי את זו שהיית בהריון, את אולי מניקה ובטוח מתעסקת עם התינוק/ת הרבה, באופן טבעי. התגובות מבחינת הילד של כעס ושל העדפת האב הן תקינות ונורמטיביות. אולם יחד עם זאת, עולה רושם שאתם לא מגיבים להתנהגויותיו של הילד, ולא מצליחים להכיל ולארגן את הכעס שלו - מה שגורם להקצנה של ההתנהגויות השליליות. חשוב להציב גבולות באופן עקבי, תמידי ומיידי כשהילד נוהג באופן לא מקובל - לא לאפשר לו לדבר אלייך כך, ובוודאי שלא לאפשר לו אפילו פעם אחת ללכלך אתכם בכזו צורה בוטה. על שני ההורים להגיב באופן ישיר וברור (גם אם רק אחד מכם הוא המוקד לכעס), לומר שההתנהגות לא מקובלת, ואף לשלוח אותו להירגע למספר דקות ואז לשוב ולהתנצל. ככל שאתם לא מגיבים, הילד נכנס ליותר חרדה וכעס, כי הוא חושב שאולי התגובות שלו אכן מוצדקות ואת באמת אמא חוצפנית וכזו חלשה שניתן להרביץ לה. זו תפיסה שעלולה רק להחמיר את המצוקה בה הילד נמצא כעת. בנוסף, הילד עלול להכליל את גילויי הכעס כלפיכם לאנשים אחרים - אם אמא ואבא מאפשרים לו לעשות עליהם פיפי, למה בעצם לא לעשות זאת כלפי הגננת או ילדים שהוא כועס עליהם?
חשוב לקבל את הכעס והכאב של הילד ולתת להם מקום, אבל בגבולות ההגיון וההתנהגות התואמת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה15/12/2010תודה על התגובה.
הבעיה העיקרית שלי היא באיך.
איך להגיב?
כשהוא מדבר לא יפה או מרביץ אנחנו שנינו אומרים שככה לא מדברים\עושים, אבל מה הלאה? אמרנו לא שאסור להרביץ לאמא, אבל הוא ממשיך, מה עושים בשלב הזה? כשמתאפשר לי אני קמה ואומרת לו שאני לא רוצה לשבת לידו אם הוא מרביץ, לא תמיד זה עוזר לא תמיד זה אפשרי. עניין הפיפי קרה 3 פעמים, פעמיים על אבא פעם עליי. כשהוא עשה על אבא, אבא קרא לי החלפנו, והמשכתי לקלח אותו בשקט במהירות וכשסיימנו והוא הפסיק לבכות הוא בא לבקש סליחה. כשהוא עשה עליי ביקשתי ממנו לנקות, ושוב סיימנו את המקלחת בשקט. לרוב זה נראה שהוא מנסה למשוך את תשומת הלב שלנו בצורה הזו ומצד אחד אנחנו לא רוצים לספק לו אותה בצורה הזו אבל מנגד גם לא להיות פסביים כמו שציינת.
חוץ מלומר לו בבירור שככה לא מתנהגים מה עוד אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלים לעומת מעשים
ד''ר שירי שדה שרביט16/12/2010שירה שלום,
עם ילדים (ואולי באופן כללי בהרבה מצבים בחיים), לא ניתן להישאר ברמת המלים והדיבור. ילד זקוק לתגובה בפועל להתנהגותו, כדי לדעת אם כדאי לו להמשיך בה או לנסות למצוא התנהגויות אחרות שיהיו יעילות יותר עבורו.
לכן, ברגע שהילד מרביץ, עליכם להמשיך ולהגיב מילולית, אך ללוות זאת במעשה שיגרום לו להרגיש לא נעים, המומלץ הוא לשלוח אותו להירגע בחדרו ל2-3 דקות, כאשר עליו להתנצל בטרם ייצא מהחדר. אותו הדבר סביב הפיפי - במידה וחוזר על המעשה, עליכם להביע את כעסכם, לסיים את המקלחת במהירות ולאחר שיהיה לבוש להשאירו בחדר מספר דקות עד שיתנצל.
מומלץ להימנע ממצבים בהם את זו שקמה או נעלמת, והוא נשאר במקום בו היה, אלא יש להעביר לו את המסר שהמעשים שעשה, לא רק שאינם מביאים לו את התגובה הרצויה, אלא גם גורמים לו להרגיש פחות טוב ביחס לקודם.
האם כעת ברור לך מעט יותר כיצד לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירה17/12/2010תודה,
האם להכנס למאבק? זאת אומרת ליווינו אותו לחדרו ואמרנו לו שהוא צריך להשאר בחדר עד שיתנצל. כמובן שהוא לא מסכים ורוצה לצאת ואז הוא יוצא, אני מכניסה וכל'. להכנס למאבק הזה? זה יוכל להמשיך שעות... ואם אני מפסיקה באמצע זה סוג של "ניצחון" ואז אולי הוא מרגיש דווקא טוב עם עצמו?
מה את חושבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט18/12/2010שירה,
מהשאלה שלך עולה תפיסה כאילו הילד הוא יותר חזק ותקיף ממך. אם את תציבי גבולות מתוך עמדה שעכשיו תיכנסו למאבק שיימשך שעות ואז את תישברי, אז לא תהיה בכך תועלת רבה. חשוב שתרגישי שאת מסוגלת להציב לו גבולות בצורה יעילה. חשוב מאוד לטובת הילד שהוא יפנים את העובדה שיש גבולות וסמכות בעולם, הגבולות הללו גם שומרים עליו והם לא רק דבר רע מבחינתו. זהו הבסיס להתנהלות טובה בעולם. אם הוא יחשוב שהוא יותר חזק מההורים, זו מחשבה שמציפה ילדים בחרדה עצומה ומחמירה את המצב.
אם שני ההורים מאוחדים ועקביים, אין ספק שבסופו של דבר הילד הוא זה שיקבל את הכוח היחסי שלכם עליו ואת העובדה שאתם קובעים את החוקים בבית ומנהלים את המתרחש, ולא הוא.
אם את מרגישה שאתם מתקשים להתארגן יחד כדי להציב גבולות לילד, אני חושבת שהדרכת הורים ממוקדת בנושא זה, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, עשויה לעזור מאוד.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירה19/12/2010ננסה לעבוד לפי העצות שלך ונראה איך אנחנו מתקדמים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)