סוכרתית בכיתה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סוכרתית בכיתה
    יפית
    14/12/2010

אני מורה בבית ספר בגילאי חטיבת ביניים.
    פעם ראשונה שאני נתקלת בילדה עם סוכרת, היא בת 14 ורק גילתה את הסוכרת, אמא שלה דיברה איתי, הסבירה שהיא מזריקה לה בבית פעם ביום אינסולין מסוג לנטוס וכדי לכסות את הארוחות היא צריכה להזריק אפידרה והילדה מוצאת את הפרטיות שלה.
    מה שכן היא לא שיתפה אף אחד מחבריה על הגילוי שלה.
    השאלה אם זה מקל עליה או שיוצר אצלה לחץ נוסף שמה יקרה אם חבריה יגלו

כיצד להתייחס אליה ואיך לתמוך בה בלי לגרום לאי נוחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרתית בכיתה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרתית בכיתה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2010

יפית שלום,
    ראשית נהדר שאת מורה קשובה ואכפתית לתלמידייך. אני בטוחה שהם מרוויחים מכך רבות.
    נראה שהילדה והמשפחה נמצאות בתחילת תהליך ההסתגלות וההכרה במחלה הכרונית. הדבר אורך זמן, ולעתים קרובות התגובה הראשונית כוללת בושה, הסתרה והתגברות. ככל שהילדה תגלה שניתן לחיות עם סוכרת, המחלה תהיה פחות מאיימת ויותר יומיומית ואז היא תשתף יותר את הסביבה. לא ניתן לקדם את התהליך הזה ולהאיץ אותו, לכל ילד הזמן הדרוש לו.
    אני חושבת שתוכלי מאוד לעזור לילדה כעת, אם תקראי לה לשיחה ותאמרי לה שאת יודעת על האבחנה והמחלה (כמובן בתיאום עם האם), ושתרגיש נוח לפנות אלייך בכל עניין שקשור בכך או באופן כללי. אני בטוחה שהידיעה שיש לה כתובת בביה"ס עשויה מאוד להרגיע. כמובן במידה ותראי ירידה בתפקוד הלימודי או החברתי, ניתן לשוחח שוב עם ההורים, עם הילדה ועם יועצת/פסיכולוגית ביה"ס ואז להעריך מחדש את ההסתגלות שלה למצב החדש.
    בהצלחה ויישר כוח,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו